Volledig scherm
De hulpdiensten zijn donderdag uitgerukt voor een kop-staartbotsing op de kruising van de Den Elterweg en de Gelderhorst in Zutphen. © GinoPress B.V.

Verkeer vast op Zutphense kruising na kop-staartbotsing

Automobilisten bij de Den Elterweg en de Gelderhost in Zutphen moeten rekening houden met grote vertraging. Het verkeer op het kruispunt tussen beide wegen zit muurvast na een kop-staartbotsing.

De hulpdiensten rukten donderdag aan het eind van de morgen uit voor een botsing bij het kruispunt van de Den Elterweg en de Gelderhorst in Zutphen. Een automobilist botste achterop een stilstaande auto. De automobilist van deze auto stond te wachten voor het rode stoplicht.

Bij de aanrijding raakte niemand gewond. Wel waren beide voertuigen zwaar beschadigd. Beide auto's moeten door een berger worden weggesleept, met de vertraging tot gevolg.

  1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
    PREMIUM
    Video | Serie

    Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

    Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.

Zutphen