Volledig scherm
Hoge temperaturen in Zutphen. Verkoeling op het water met de fluisterboot. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Verkoeling met fluisterboten op de Berkel in Zutphen

Rustig van de zon genieten aan de IJsselkade of aan het Bronsbergenmeer. Het zijn de bekende trekpleisters om verkoeling te zoeken in Zutphen. Opvallend zijn deze dagen de vele fluisterboten die over de rivier de Berkel varen. 

Het levert fraaie beelden op. Zutphenaren met hun handen naast de boot in het water en toeristen die met zonnebril op door de Berkelpoort varen. De fluisterboten varen af en aan door Zutphen. ,,Mensen zoeken verkoeling en vinden dat ook op de Berkel’’, concludeert Alie Witzand van Fluisterboot-Zutphen. 

,,Het afgelopen weekend lagen alle zeven fluisterboten de hele dag in de Berkel en ook voor deze week staan er elke dag reserveringen. Topdrukte. De boten varen af en aan.’’

Volledig scherm
Hoge temperaturen in Zutphen. Verkoeling op het water met de fluisterboot. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau
 1. Zutphen móét kiezen: sloopkogel door Theater Hanzehof of een miljoenenstrop
  poll

  Zutphen móét kiezen: sloopkogel door Theater Hanzehof of een miljoenen­strop

  De sloopkogel door Theater Hanzehof óf een noodzakelijke miljoenenrenovatie met grote financiële gevolgen. De gemeenteraad van Zutphen staat volgende maand voor een moeilijke beslissing. Kiest Zutphen ervoor om het theater te laten bestaan, dan zal dat ten koste gaan van andere voorzieningen of organisaties die op dit moment subsidie krijgen. Geld voor de zo’n 10 miljoen euro kostende renovatie is er immers niet.
 2. Wendy uit Zutphen vond haar zoontje Lennart (2) dood in bed: ‘Ik wist dat hij niet oud zou worden’
  PREMIUM

  Wendy uit Zutphen vond haar zoontje Lennart (2) dood in bed: ‘Ik wist dat hij niet oud zou worden’

  De Zutphense Wendy Marsman vond op 3 augustus 2011 haar dode 2-jarige zoontje Lennart. Hij lag op zijn kamer, in zijn bedje. Doodsoorzaak: onbekend. Het label: wiegendood. Wendy's eerste reactie: opluchting. Zie je wel, ik ben niet gek. Want ze wist het vanaf Lennarts geboorte bijna zeker: dit kind blijft niet lang bij ons. ,,Dat was een heel sterk gevoel, niet op feiten gebaseerd. Een soort intuïtie.’’ Op 8 december verschijnt Wendy's boek De Laatste Kus.

Zutphen