Vernieuwde bibliotheek in Broederenkerk in Zutphen geopend

VideoDe bibliotheek van Zutphen is weer open. De bieb, al sinds 1983 ondergebracht in de Broederenkerk, is het afgelopen half jaar gerenoveerd. Zaterdagmiddag was er de officiële openingsbijeenkomst voor genodigden.

,,Het is de tweede metamorfose die de kerk heeft ondergaan'', sprak een blije bibliotheek-directeur Gerard Huis in't Veld bij de opening. Hij had gemerkt dat veel Zutphenaren die de afgelopen weken even stiekem al een kijkje genomen hadden in de kerk, het resultaat van de verbouwing zeer konden waarderen.

Maatschappelijk betrokken

Huis in 't Veld onderstreepte dat de bibliotheek ´meer en meer een maatschappelijk betrokken organisatie is geworden´. Hij benadrukte het belang van taalvaardigheid en digitale vaardigheid en de bijdrage die de tegenwoordige bibliotheek daarin speelt.

Als gevolg van de opening is er de komende weken een openingsweek in de verbouwde kerk in hartje Zutphen. Maandag is tussen 11 en 17 uur iedereen welkom om een kijkje te komen nemen. Op elk uur is er zelfs een rondleiding. Maar ook de resterende dagen, inclusief zaterdag 8 juli, zijn er volop activiteiten. Alle activiteiten zijn gratis. De informatie is te vinden op www.graafschapbibliotheken.nl  

Zutphen - Opening nieuwe bieb in de BroederenkerkEditie Zutphen Foto Jan Houwers JH20170702
Volledig scherm
Zutphen - Opening nieuwe bieb in de BroederenkerkEditie Zutphen Foto Jan Houwers JH20170702 © Jan Houwers

Zutphen