De speeltuin aan de Brugstraat in Zutphen. De grond onder de speeltuin bevat een te hoog loodpercentage, blijkt uit onderzoek van de provincie Gelderland.
Volledig scherm
PREMIUM
De speeltuin aan de Brugstraat in Zutphen. De grond onder de speeltuin bevat een te hoog loodpercentage, blijkt uit onderzoek van de provincie Gelderland. © Jeroen Jazet

Vervuilde grond onder speeltuinen in Zutphen: ‘Ik laat de kinderen hier niet meer spelen hoor’

De grond onder meerdere speeltuinen in Zutphen bevat dusdanig veel lood, dat ouders het advies krijgen maatregelen te nemen nadat kinderen er hebben gespeeld. Als kinderen tot en met 7 jaar een te grote hoeveelheid lood binnen krijgen, dan kan de groei van de hersenen geremd worden.

  1. Dit bekende Brummense ‘kasteel’ is voor miljoenen verkocht aan horecareus: ‘Het ging niet meer’
    PREMIUM
    6

    Dit bekende Brummense ‘kasteel’ is voor miljoenen verkocht aan horecareus: ‘Het ging niet meer’

    41 kamers, een restaurant, meerdere bars en lounges, een wijnkelder, terrassen, conferentie- en feestzalen en een 9-holes golfbaan. Het Brummense kasteel Engelenburg is gerust een exclusieve locatie te noemen en zelfs bij het koningshuis in trek. Toch doet Anton de Lange uit Zutphen (72), al 35 jaar eigenaar van het landhuis, zijn ‘levenswerk’ nu van de hand. ,,Heb me eigenlijk altijd voorgenomen het niet te verkopen.”