Volledig scherm
Anna Wiersma, stadsdichter van Zutphen. Foto Tom van Dijke

Video | Stadsdichter van Zutphen Anna Wiersma zwaait af

ZUTPHEN - De termijn van stadsdichter van Zutphen Anna Wiersma zit er bijna op. De vijfde stadsdichter van de gemeente treedt op 26 januari voor het laatst op, tijdens de poëzieweek.

Wiersma is dan twee jaar stadsdichter geweest, een periode waar de Zutphense met veel genoegen op terug kijkt.

Wiersma volgde begin 2015 Tim Pardijs op, die weer werd voorgegaan door Hanz Mirck, Ton Luijten en Eke Mannink. De stadsdichter was wat minder zichtbaar dan haar meeste voorgangers, wordt soms opgemerkt in de stad. "Ik denk wel dat dat zo is'', reageert Wiersma desgevraagd. "Mijn voorganger Tim Pardijs had iets met politiek. Ik ben zelf iemand die meer kijkt en luistert, heb een soort ingetogenheid. En ik dacht aan het begin van mijn periode al meteen: ik ga doen wat me het beste af gaat.''

Kandidaten voor een nieuwe termijn als stadsdichter kunnen zich tot 7 november aanmelden via: www.dichterbijzutphen.nl

  1. 'Heit al geheurt' maakt comeback in Hanzehof

    'Heit al geheurt' maakt comeback in Hanzehof

    Het Zutphens is een stadsdialect dat langzaam uitsterft. Dit tot verdriet van Frans Velthuis en Rob van Druten. Twee ras-Zutphenezen die ooit het satirische, cabareteske (actualiteiten)programma Heit al geheurt maakten voor stadszender Berkelstroom TV. Met de toevoeging is bek ('is terug') maakt Heit al geheurt in september 2018 een rentree. In de theaterzaal van De Hanzehof, met een avondvullende cabaretvoorstelling, grotendeels in plat-Zutphens. 

Zutphen