Volledig scherm
PREMIUM
De bevrijdingspoging van Omar L. uit de gevangenis in Zutphen slaagde gisteren niet. © De Stentor/ ANP

Vijf bizarre ontsnappingen: van lepelvrouw tot smoes voor ziekenhuisbezoek

De ontsnappingspoging gisteren bij de gevangenis in Zutphen staat niet op zich. Geslaagde ontsnappingspogingen bij gevangenissen komen sporadisch voor, maar als een crimineel ontsnapt dan is het gelijk groot nieuws. Deze vijf gevangenisontsnappingen uit Nederlandse gevangenissen haalden de afgelopen jaren het nieuws.

De lepelvrouw

Hulda ‘Tottie’ Kiel, verwierf in 2010 nationale bekendheid toen ze via een zelfgegraven tunnel ontsnapte uit de koepelgevangenis in Breda. Naast een verfkrabber gebruikte ze daar ook een lepel voor. Ze kreeg in de media dan ook al snel de naam ‘lepelvrouw’.

 1. Carnavalisten laten zich niet omverblazen door beetje wind
  PREMIUM
  video

  Carnavalis­ten laten zich niet omverbla­zen door beetje wind

  Ondanks de stevige wind en wat buien zijn de carnavalsoptochten in Overijssel en Gelderland vandaag overal doorgegaan. In tegenstelling tot de zuidelijke provincies en Noord- en Zuid-Holland en Zeeland, waar diverse optochten voor vandaag of morgen zijn afgeblazen, staat het licht in de oostelijke regio's vooralsnog op groen. Wel wijzen sommige organiserende carnavalsverenigingen er wagenbouwers op dat ze hogere onderdelen die extra windgevoelig zijn extra goed moeten bevestigen.
 2. Geen regels voor kindvloggers: ‘Bij sommige ouders staan de eurotekens in de ogen’
  PREMIUM
  VIDEO

  Geen regels voor kindvlog­gers: ‘Bij sommige ouders staan de eurotekens in de ogen’

  Ze testen cosmeticaproducten, spelen met speelgoed of maken slijm. Hun video’s worden miljoenen keren bekeken en adverteerders betalen grof geld. Geen wonder dat het aantal kindvloggers met een eigen YouTube-kanaal is geëxplodeerd. Hoewel de regels voor kinderarbeid streng zijn, lijken kindvloggers vrij spel te hebben. En dat is een probleem, vinden experts. ,,Een kind is geen verdienmodel.”

Zutphen