Vloggers uit Laren en Gorssel finalist MojoFest Awards

Harmke Oudenampsen uit Laren en Marije Alma uit Gorssel maken samen kans op een MojoFest-award. Dat is een internationale prijs voor videojournalistiek die volgende week voor het eerst wordt uitgereikt in Ierland.

MojoFest is een festival dat draait rondom 'mobile journalism', ofwel journalistiek waarbij de smartphone een prominente rol speelt. 

Vlog

Quote

Houd het simpel en je leert vanzelf.

Marije Alma

Oudenampsen en Alma hebben beiden gewerkt voor het NOS Journaal als journalist. Tegenwoordig is Oudenampsen specialist filmen met een smartphone en werkt Alma als presentatie- en media-expert. Samen hebben ze gewerkt aan een vlog - dat is een videoverslag - waarin ze tips geven over hoe je kan starten met vloggen en vertellen ze daarbij over hun eigen ervaringen. Volgens Alma is het makkelijker dan sommigen denken: „Het hoeft allemaal niet perfect te zijn. Houd het simpel en je leert vanzelf. Dat leggen we ook uit in de vlog."

Oudenampsen en Alma hebben hun vlog zelf opgestuurd naar de organisatie van MojoFest en zijn vervolgens genomineerd in de categorie Best mojo vlog. „We zijn erg trots dat we bij de laatste drie zitten", zegt Alma. "Harmke gaat naar Ierland en is aanwezig bij de prijsuitreiking."

Toekomst

De twee hebben de filmpjes gemaakt omdat ze naar eigen zeggen hun kennis willen delen met volwassen die filmpjes willen maken voor hun werk. "Vloggen is de toekomst, daarvan zijn wij overtuigd", zegt Alma. 

Volledig scherm
De vlog. © Marije Alma

Zutphen