Volledig scherm
Gerben Eskes was op slag dood, zijn vriendin Anouk Mijnheer raakte lichtgewond bij het ongeval. © Facebook

Volleybalvereniging Vorden geschokt door overlijden Gerben Eskes

Volleybalvereniging Dash Vorden laat weten geschokt te zijn door het plotselinge overlijden van speler en trainer Gerben Eskes uit Zutphen. Het 28-jarige lid verongelukte vorige week in El Salvador.

Eskes speelde sinds vorig seizoen bij heren 2 van Dash Vorden. Ook was hij net begonnen als trainer van het tweede damesteam. 

De club heeft besloten dinsdag van 19.30 tot 21.30 uur de kantine te openen voor leden die behoefte hebben om samen te komen en stil te staan bij het overlijden van Eskes. 

De Zutphenaar kwam donderdag om het leven toen de taxi waarin hij met zijn vriendin zat, werd aangereden door een auto die op de verkeerde weghelft reed. De bestuurder van dat voertuig was volgens Salvadoraanse media onder invloed. 

  1. ‘Ik gun iedereen heel erg zoveel mogelijk uit het leven te halen, inclusief de dood’
    PREMIUM
    INTERVIEW

    ‘Ik gun iedereen heel erg zoveel mogelijk uit het leven te halen, inclusief de dood’

    Na een jarenlange toename neemt het aantal geregistreerde gevallen van euthanasie af. Het aantal aanmeldingen bij de Levenseindekliniek stabiliseert. Is Nederland een beetje euthanasiemoe? ,,Daar geloof ik niets van. Hoe kan je daar moe van zijn?’’ zegt Agnes Wolbert (60) uit Zutphen. Zij is directeur van de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE). ,,Artsen worden kopschuw door de harde taal van het Openbaar Ministerie.’’

Zutphen