Voor het allereerst stemmen in de Walburgiskerk in Zutphen: ‘Het moment blijft toch meer hangen als je het hier doet’

VIDEOVanwege de coronacrisis telt Nederland deze verkiezingen stukken meer stemlocaties dan andere jaren. Zutphenaren kunnen zodoende voor het eerst stemmen in de Walburgiskerk en gaven daar massaal gehoor aan: ,,Dit is een unieke kans om de kerk ook eens te gebruiken om te stemmen”

 1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”
 1. Onderduiker Elly (10) krijgt aparte gedenksteen in Barchem: ‘Zodat mensen zien wat voor drama zich hier heeft voltrokken’
  PREMIUM

  Onderdui­ker Elly (10) krijgt aparte gedenk­steen in Barchem: ‘Zodat mensen zien wat voor drama zich hier heeft voltrokken’

  Ze had vriendinnen, speelde buiten en ging naar school. Iedereen in het dorp wist dat ze Joods was, maar niemand sprak erover. Want: Elly Sanders zat in Barchem ondergedoken. Verstopt voor de Duitsers. Ver weg van haar ouders, broertje en zusje. Nu, 79 jaar nadat ze de dood vond in Auschwitz, krijgt ze een speciale gedenksteen. ,,Ze werd in het gezin opgenomen als ware het hun dochter.”
 2. Laren krijgt geen eigen monopoly, maar luistert jubileum ondernemersvereniging met ander cadeau op
  PREMIUM

  Laren krijgt geen eigen monopoly, maar luistert jubileum onderne­mers­ver­e­ni­ging met ander cadeau op

  Bijna tweehonderd ondernemers uit Laren onthullen een karikatuur van het dorp met al hun gezichten erop. De reden: het 75-jarige bestaan van de Larense Ondernemersvereniging. Op de viering van dit jubileum reikt burgemeester Sebastiaan van ’t Erve de karikatuur uit. Onderneemster Ingri Imenkamp uit Laren beschouwt de humoristische voorstelling als een erkenning. ,,Het is leuk om jezelf te zien in karikatuur samen met alle andere leden.”