Een deel van de organisatie op de Vordense kasteelweide, waar de Zomerfeesten worden gehouden. Van links naar rechts: Stef Kruip en de Kas Bendjen-leden Ard Schouten, Hans Krabbenborg en Robert Wagenvoort.
Volledig scherm
PREMIUM
Een deel van de organisatie op de Vordense kasteelweide, waar de Zomerfeesten worden gehouden. Van links naar rechts: Stef Kruip en de Kas Bendjen-leden Ard Schouten, Hans Krabbenborg en Robert Wagenvoort. © Arjan Gotink

Vorden krijgt weer het roemruchte Songfestival: ‘Het moet vooral een muzikale reünie worden’

Het roemruchte Vordense Songfestival keert terug, op zaterdag 23 juli. Dat was zeven jaar lang - tot 2009 - een publiekstrekker van jewelste. Het songfestival was een initiatief van de Vordense dialectgroep Kas Bendjen, die de deelnemers muzikaal begeleidde. De band stopte in 2010, vanwege ‘andere prioriteiten’.

  1. Coalitieakkoord in Brummen: minder afhankelijk van provincie en duidelijkheid over Burgersterrein
    PREMIUM
    1

    Coalitieak­koord in Brummen: minder afhanke­lijk van provincie en duidelijk­heid over Burgerster­rein

    ‘Vertrouwen, verbinden, versterken’, met die titel werd het nieuwe coalitieakkoord in Brummen woensdag gepresenteerd. Lokaal Belang, GroenLinks, PvdA en D66 zwaaien de komende vier jaar de scepter in de gemeente. De partijen willen dat de gemeente meer taken overneemt van de provincie in het plan voor Eerbeek, waar de leefbaarheid onder druk komt te staan door de grootschalige papierindustrie. Ook moet er meer duidelijkheid komen over de invulling van het Burgersterrein in Eerbeek.

Zutphen