Volledig scherm
PREMIUM
Henk Droppers en Gerrit Vlogman voor de nog te restaureren glad-in-loodramen van de Dorpskerk in Vorden. Het tweetal riep de Vordense gemeenschap bijeen om bij te springen om de restauratie te bewerkstelligen. © Arjan Gotink

Vordenaren lappen fors voor opknappen Dorpskerk

Om de restauratie van de Dorpskerk in Vorden af te ronden schreef de Protestantse Gemeente Vorden ruim drieduizend huishoudens uit Vorden aan. Vordenaren springen massaal bij en brengen gezamenlijk 30.000 euro bijeen om de grote glas-in-loodramen te vervangen. 

Vordenaren springen massaal bij om de Dorpskerk in Vorden te restaureren. De glas-in-loodramen van de kerk aan de kant van de Dorpsstraat moeten vervangen worden en om dat te bewerkstelligen schreef de Protestantse Gemeente Vorden ruim drieduizend Vordense huishoudens aan. Een derde van de aangeschreven huishoudens trok de portemonnee, waarvan het merendeel niet is aangesloten bij de kerk.

  1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
    PREMIUM
    Video | Serie

    Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

    Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.

Zutphen