Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie © ANP
Voskamp stopt noodgedwongen
met winkel en markthandel

De winkel van Voskamp dierbenodigdheden aan de Runneboom in Warnsveld is definitief gesloten en de vier vennoten in de vof Voskamp-Donderwinkel zijn persoonlijk failliet. Eerder was al het faillissement over de vof uitgesproken. De gedupeerde vennoten zijn Voskamp senior en Voskamp junior en hun vrouwen.

De familie Voskamp had in betere tijden winkels in dierbenodigdheden in Brummen, Dieren en Warnsveld. De zaak in Brummen sloot in 2010 en in november 2013 viel het doek voor de winkel in Dieren. ,,Daar was ooit voor 30.000 euro aan producten gestolen en die diefstal heeft er flink ingehakt'', zegt curator mr. Frank van Aanhold. Hij sluit een doorstart van de onlangs gesloten winkel in Warnsveld uit.

Forse aanslagen

De Belastingdienst had het faillissement voor de vof aangevraagd. Volgens de curator was uit onderzoek van de Belastingdienst gebleken dat er 'forse aanslagen en tal van facturen' lagen. Deze stelden de vennoten voor onoverkomelijke financiële problemen. Zij hadden ook twee verkoopwagens waarmee zij op markten in onder meer Apeldoorn, Zutphen en Deventer stonden. De wagens moeten zij verkopen.

Een combinatie van verschillende factoren ligt aan het faillissement ten grondslag,  geeft de curator aan. Hij noemt de crisisjaren en de diefstal in Dieren als voorbeelden.  

Zutphen

poll

Wat vind jij?

Wat vind jij?

  • Een leerkracht bepaalt zelf wat hij wel of niet vertelt in de les. (9%)
  • Alleen als de docent heel duidelijk maakt dat het zijn mening is, dan mag hij zoiets wel zeggen. (38%)
  • Een leerkracht moet zich altijd baseren op feiten. Hij is er niet om zijn mening over te dragen aan jongeren. (53%)
1034 stemmen