De overlast van ganzen was afgelopen zomer groot in Zutphen. Zo ook bij de vijver bij sportcomplex Zuidveen. En dat al voor het derde jaar op rij.
Volledig scherm
PREMIUM
De overlast van ganzen was afgelopen zomer groot in Zutphen. Zo ook bij de vijver bij sportcomplex Zuidveen. En dat al voor het derde jaar op rij. © Archief/Jeroen Jazet

Vraagtekens bij Zutphense strijd tegen ganzenoverlast: ‘Moet diervriendelijker kunnen’

Interactieve kaart | met videoEieren onderdompelen in maisolie, waardoor er geen kuikens kunnen groeien. Het is een methode waarmee Zutphen sinds vorig jaar de ganzenoverlast in de gemeente probeert tegen te gaan. Dat is tegen het zere been van Partij voor de Dieren, nieuw in de gemeenteraad van Zutphen. ‘Zijn er diervriendelijker methoden onderzocht?’, vraagt de partij. 

16 reacties

 • Jan Willemsen

  1 jaar geleden
  nog even dit, de jagers zijn het beste middel. vlees van de ganzen is heel lekker
 • R Barlaeus

  1 jaar geleden
  Momenteel eten we vrijwel alleen dieren die worden gefokt voor consumptie. Die dieren hebben geen geweldig natuurlijk leven. Waarom eten we niet wat meer ganzenvlees en ganzeneieren. Die ganzen hebben een mooi leven gehad. Zo kunnen we ook meer wilde zwijnen en herten eten. Laten we minder vlees eten en dan vooral het vlees van dieren die een goed leven hebben gehad, waarbij we in de gaten houden dat de populatie op een houdbaar peil blijft.
 • Eric Moll

  1 jaar geleden
  @Jan Ton: Als je na een sliding op een volgescheten voetbalveld de ganzenstront tot uit je bilnaad moet wassen praat je wel anders.
 • Jan Ton

  1 jaar geleden
  Het is te bizar voor woorden. Ga je eens bezig houden met échte problemen!
 • M.C. Fels

  1 jaar geleden
  Geweldig dat er nu een Partij voor de dieren in de gemeenteraad zit. Ganzen zijn niet anders dan menselijke dieren: zij zouden graag hun eieren willen uitbroeden. Maar er zijn er te veel. Als de PvdD de vraag stelt of het diervriendelijker kan, dan vind ik dat ze die vraag ook zelf moeten beantwoorden. (maar het artikel zit achter betaalmuur, ik kan niet alles lezen). Zelf denk ik: elke gans 1 goed ei laten houden, zodat ze hun instinct kunnen uitleven.
 1. Oproep Zutphense wethouder: ‘Doe WOZ-bezwaar zelf, niet via commercieel bureau dat ons veel geld kost’
  PREMIUM
  4

  Oproep Zutphense wethouder: ‘Doe WOZ-be­zwaar zelf, niet via commerci­eel bureau dat ons veel geld kost’

  Zutphen vreest de hoge kosten van WOZ-bezwaarprocedures. Volgens wethouder Rick Verschure is de gemeente veel geld kwijt aan commerciële bureaus die zulke procedures voeren namens inwoners die hun aanslag voor Waardering Onroerende Zaken te hoog vinden. Hij roept inwoners op om daarmee te stoppen. ,,Met het geld wat we daarmee uitsparen, kunnen we als gemeente mooie andere dingen doen.”
  Zutphen