Volledig scherm
PREMIUM
Peter Romeijnders en Rutger Wolters. © FOTO HISSINK

Vrienden de boer op met eigen limoncello uit Zutphense en Epser keuken

Limoncello. Dan denk je al snel aan Italië, aan zon en aan een ijskoud drankje op het terras. En niet aan Zutphen of Epse. Toch zijn het vrienden uit die twee plaatsen die aan de weg timmeren met hun citroenlikeur.

Van het met een dunschiller jassen van de citroenen tot het op de flessen plakken van de etiketten; Peter Romeijnders (30) uit Zutphen en Epsenaar Rutger Wolters (34) doen alles zelf, met de hand. Het één vanuit de restaurantkeuken van een vriend, het ander thuis in de huiskamer. Daarnaast brengen ze hun Limone d'Oro eigenhandig aan de man, en dat gaat steeds beter. Deze week onderhandelen ze met een landelijke slijterijketen voor een vaste plek in het assortiment. 

  1. De laatste 48 uur carnaval voor C.V. Laat Maar Lopen door de ogen van Anouk
    PREMIUM

    De laatste 48 uur carnaval voor C.V. Laat Maar Lopen door de ogen van Anouk

    Iedereen beleeft carnaval anders, maar vaak gaat het gepaard met een hoop verschillende outfits, carnavalswagens, Hollandse kroegmuziek en flink wat bier. We volgen Anouk van der Linde (29) uit Twello, lid van Carnavalsvereniging Laat Maar Lopen. Een damesloopgroep die aan de optocht van Klarenbeek en Wilp-Achterhoek meedoet. Maar wel voor de laatste keer. ,,Iedereen heeft toekomstplannen, dus we doen het nog één jaar helemaal goed en daarna is het klaar.”

Zutphen