Volledig scherm
PREMIUM
Trouwambtenaar Willem de Rode in Zutphen: ,,Vrijdag is normaal een populaire dag, alleen op de 13e niet". © Rob Voss

Vrijdag de 13e doet ons meer dan we denken

videoVandaag is een dag als alle anderen. Of toch niet? Want het is immers vrijdag de dertiende. Waar komt het toch vandaan, die angst voor vrijdag de dertiende? Die we ons door anderen laten aanpraten, of zelf in gedachten houden. Zelfs in het nuchtere oosten. 

Theorieën te over, één van christelijke oorsprong bijvoorbeeld: Jezus is op vrijdag gekruisigd en daar stonden 13 mensen omheen, die combinatie moet je liever niet willen. En vrijdag de dertiende was voor de christenen al een moeilijke dag, want Adam en Eva moesten uitgerekend op die dag het Paradijs verlaten, luidt een verhaal.

  1. Popcollege Zutphen zet vol in op nieuw muziekcentrum in 2022
    PREMIUM

    Popcollege Zutphen zet vol in op nieuw muziekcen­trum in 2022

    Popcollege Zutphen heeft een ambitieus plan opgesteld om Zutphen tot ‘culturele hoofdstad van het oosten’ te maken. De (pop)muziekschool wil de aanjager zijn in dat streven. Belangrijk onderdeel in het plan is de realisatie van een nieuw muziek- en cultureel centrum in de Hanzestad. Een multifunctioneel pand, gemodelleerd naar sociaal cultureel centrum De Mattelier in Groenlo. Het nieuwe gebouw moet er in 2022 staan volgens het Popcollege-plan, dat gisteravond werd overhandigd aan de Zutphense burgemeester, wethouders en raadsleden.

Zutphen