Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Vrouw mishandeld door haar vriend in Duiven, man (33) opgepakt in Zutphen

Een vrouw is in de nacht van zaterdag op zondag in haar woning in Duiven mishandeld door haar vriend. De man, een 33-jarige Duivenaar, is na een zoekactie door de politie opgepakt in Zutphen. 

Volgens wijkagent Florus Noppen belde de vrouw na dit huiselijk geweld 's ochtends zelf de politie. Samen met drie andere agenten ging hij naar de woning. 

,,De vrouw was behoorlijk toegetakeld door haar vriend. Zo ernstig dat zij naar het ziekenhuis moest, was het  niet”, zegt Noppen. 

Al eerder veroordeeld

In eerste instantie ging de politie ervan uit dat de man nog in de buurt van de woning was. Maar ter plaatse bleek dit niet het geval te zijn. Hij was ervandoor gegaan naar Zutphen. Daar hebben agenten de man uiteindelijk opgepakt. 

Eerder was hij in Zutphen al opgepakt voor ‘een soortgelijk vergrijp’, vertelt Noppen. ,,Daar was hij eerder voor veroordeeld en heeft hij al voor in de gevangenis gezeten. Hij was vrij, maar zat nog in zijn proeftijd. Een van de voorwaarden was dat hij zich in die tijd niet opnieuw schuldig zou maken aan zo'n soort vergrijp.”

Omdat hij toch in de fout ging tijdens zijn proeftijd, moet de man waarschijnlijk ook de rest van zijn oude straf uitzitten. Het gaat om een celstraf van ‘een aantal weken'. De man wordt vandaag gehoord. 

De verwachting is dat de man voorlopig niet vrij komt. Gebeurt dat wel, krijgt de man waarschijnlijk een huisverbod opgelegd. Noppen: ,,Dan kan de vrouw thuis in alle rust herstellen en samen met hulpverleners zoeken naar een oplossing.”

Zutphen