De rechter ziet genoeg bewijs voor een veroordeling.
Volledig scherm
De rechter ziet genoeg bewijs voor een veroordeling. © anp

Vrouw uit Zutphen krijgt boete voor spuiten met bleekmiddel naar buren

Een burenruzie in een flat in Zutphen liep uit de hand toen de buurvrouw met een fles bleekmiddel begon te spuiten. Ze kreeg vandaag van de politierechter een boete opgelegd.

De 66-jarige Zora P. kan zich van die avond, 6 augustus 2017, jaar niets meer herinneren. ,,Ik was door de war'', zo zei ze letterlijk tegen de politierechter. Ze woont al 22 jaar in de flat maar heeft de laatste tijd nachtmerries van haar buren. Andersom geldt dat wellicht ook. Helemaal toen ze 's avonds met een gele fles bleekmiddel in de richting van het gezicht van haar buurvrouw op het balkon begon te spuiten. 

IJzeren staaf

De buurvrouw wist te voorkomen dat ze geraakt werd door met haar handen voor haar gezicht naar binnen te vluchten. Agenten die later aanbelden bij de verdachte, vonden op haar balkon sporen van bleekmiddel. Net als bij de buren. Het gele flesje bleekmiddel werd in beslag genomen, maar ook een ijzeren staaf. Daarmee zou ze ook gedreigd hebben. ,,Neem maar mee. Daarmee heb ik die mongolen geslagen'', zou P. tegen agenten gezegd hebben. Onmogelijk, zei P. tegen de rechter. ,,Ik heb geen stokken in huis.''

Boete

De rechter vraagt zich af hoe het verder moet. P. blijft naast haar buren wonen. In mediation ziet de vrouw niets. Ze wil niets met haar buren te maken hebben. De officier van justitie eiste een boete van 1.000 euro, waarvan de helft voorwaardelijk, voor de bedreiging met zware mishandeling. Maar de raadsman ziet er niets strafbaars in. ,,Niet is vastgesteld welk schoonmaakmiddel het was, maar dergelijke middelen zijn doorgaans onschadelijk.'' De officier zei dat als bleekmiddel in de ogen terechtkomt, dat wel degelijk zwaar lichamelijk letsel teweegbrengt.

De rechter legde een boete op van 800 euro, waarvan de helft voorwaardelijk. Dat het bleekmiddel was, acht ze bewezen. ,,Agenten roken meteen de penetrante geur van bleekmiddel.''

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van de Stentor en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

  1. Genieten op eerste onwennige terrasdag in maanden, in theater zit publiek ook op podium

    Genieten op eerste onwennige terrasdag in maanden, in theater zit publiek ook op podium

    Het is 1 juni en om klokslag 12.00 uur gingen de terrassen en musea weer open. Veel mensen stonden al te wachten langs de stoeltjes en terrastafeltjes en er werd massaal afgeteld. Na de heropening ontstonden wachtrijen, maar werd er ook als vanouds weer genoten van een heerlijk drankje. Bij recreatieplassen en langs de IJssel was het ook druk. Op sommigen plekken werd het zelfs te druk en dus werden parkeerplaatsen afgesloten bij enkele recreatieplassen. Hoe verliep deze veelbesproken 1 juni verder? Lees hieronder alles terug in ons liveblog.

Zutphen