Windmolens in aanbouw. ANP SEM VAN DER WAL
Volledig scherm
Windmolens in aanbouw. ANP SEM VAN DER WAL © ANP

‘Waarom die selectieve boosheid over windmolens?’

LEZERSREACTIEDe lijsttrekker van de nieuwe politieke partij Burgerbeweging Berkelland maakt zich in het artikel ‘Ik begon zo kwaad te worden’ in de Stentor (26 juni) kwaad over wat hij het klimaatdictaat noemt. Hij vreest dat Nederland vol komt te staan met windmolens en zonnepanelen. Het landschap zou daardoor compleet vernietigd worden. 

2 reacties

  • Gorter

    3 maanden geleden
    Wat een kortzichtige reactie. Natuurlijk zijn er meer factoren die het landschap aantasten maar van NL één groot windmolenindustriepark te maken heeft verreweg de grootste impact op het landschap. Middeleeuwse techniek met een niet meetbaar resultaat tav temp. Het is ook geen noodzaak zoals gesteld, er zijn immers veel betere alternatieven. Alternatieven die, net zoals de burgers zelf, zorgvuldig buiten het klimaatakkoord gehouden zijn waardoor je inderdaad kunt spreken over een klimaatdictaat.
  • Katie Willems

    3 maanden geleden
    Waar ik het mee eens ben is dat nu veel boeren en burgers actief worden tegen de zonnepanelen en windmolens, terwijl ze niks hebben gedaan tegen de afbraak van de landschapselementen, houtwallen en bomenkap. Ook hier zag ik een aantal mensen een spandoek ophangen tegen een zonneveld. Ik ben er ook tegen. Maar waar waren deze mensen toen er kilometers aan houtsingels gekapt werden? In hetzelfde landschap.

Zutphen