Zutphenaar Pier Arkesteijn en Wally van Halls kinderen Mary-Ann en Aad (vlnr) voor het pand op de hoek van de IJsselkade en de Marspoortstraat waar de 'Bankier van het Verzet' in de jaren 30 werkte als bankdirecteur.
Volledig scherm
PREMIUM
Zutphenaar Pier Arkesteijn en Wally van Halls kinderen Mary-Ann en Aad (vlnr) voor het pand op de hoek van de IJsselkade en de Marspoortstraat waar de 'Bankier van het Verzet' in de jaren 30 werkte als bankdirecteur. © Arjan Gotink

Wally van Hall, de ‘Bankier van het verzet’, krijgt een passend eerbetoon én een plaquette in Zutphen

Zutphenaar Pieter Arkesteijn beijverde zich twee jaar lang voor een herdenking van verzetsheld Walraven - ‘Wally’ - van Hall, die van 1931 tot en met februari 1940 bankdirecteur was in Zutphen. Vandaag - dinsdag 11 februari, bijna op de kop af 75 jaar na Wally’s overlijden - was het zover.

Wally van Hall, die in de Tweede Wereldoorlog de geuzennaam ‘Bankier van het verzet’ verwierf, krijgt in de Hanzestad een passend eerbetoon. Dat gebeurt in de Marspoort Galerie, pal naast het pand waarin hij jarenlang werkte. Wally en zijn broer Gijs pleegden in de oorlog uit nobelheid een enorme bankfraude. Zij sluisden op slinkse wijze rond de honderd miljoen gulden door naar het verzet en andere ‘goede doelen’.

  1. Corona-update | Buurman vindt longpatiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroerende video Isala
    video

    Corona-update | Buurman vindt longpa­tiënt in ademnood, dierenlab mag testen en ontroeren­de video Isala

    De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in een rap tempo op. De Stentor zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag: Buurman vindt naar adem snakkende longpatiënt in galerij in Apeldoorn, Isala slingert ontroerende video op facebook, de start van een mega-operatie in het dierenlab in Deventer en het hartverscheurende verhaal van dochters die beide ouders in Harderwijk verloren door het virus.

Zutphen