De politie in Brummen heeft een enorm wapen in beslag genomen. Het gaat waarschijnlijk om een zogeheten ‘airsoftwapen’.
Volledig scherm
De politie in Brummen heeft een enorm wapen in beslag genomen. Het gaat waarschijnlijk om een zogeheten ‘airsoftwapen’. © Wijkagent Eerbeek

Wapen van 1 meter in beslag genomen in Brummen: ‘Eigenaar had niet de juiste papieren’

In de gemeente Brummen is een enorm wapen van ongeveer 1 meter in beslag genomen door de politie. De eigenaar, een inwoner van de gemeente Brummen, had niet de juiste papieren voor het wapen. De politie doet onderzoek naar het geweer. 

11 reacties

 • Gerard Mulders

  1 jaar geleden
  Ik ben bang dat dit verhaal invulling is van de journalist na wat gegoogle. Kan mij niet voorstellen dat de politie eerst verklaart het niet te weten maar vervolgens wel een heel relaas doet over airsoft wapens. Er is niets verteld over de omstandigheden (missch minderjarig)dus vermoed artikelvulling met slecht research werk vd journalist. Lang verhaal kort, dit wapen mag je bezitten. Groot verschil tussen airsoft en luchtdruk. Weet de politie zeker en de journalist had dit ook kunnen vinden.
 • Wim Telkamp

  1 jaar geleden
  Eens met Floris, hij ziet er inderdaad uit als een luchtbuks (Dragon Claw, Dual Tank) op perslucht (PCP), die niet op verlof hoeft (dus kun je >18 jaar gewoon kopen). Het wordt een ander verhaal als je met die buks over straat gaat lopen, dan heb je wel een verlof nodig. Wellicht komt er nog een actualisatie van het artikel.
 • H DeRees

  1 jaar geleden
  Gewoon zowat alle feiten die benoemt worden in dit artikel zijn onjuist. Wat een onkunde bij de politie.
 • Pim Willemsen

  1 jaar geleden
  Een uzi meet 76 cm, mag dat wel?
 • Floris Bar

  1 jaar geleden
  Dit is gewoon een legale buks die voor iedereen te koop is van 18 jaar en ouder. Stuitend dat de politie niet op de hoogte is van wetgeving hieromtrent. Google maar op Air Venturi Dragon Claw.