Volledig scherm
Het was voor de deelnemers aan de vijftigste editie van de Hanzeloop Zutphen zondag af en toe flink doorbijten. Het relatief warme weer speelde menige loper parten. © Foto Arjan Gotink

Warme weer maakt Hanzeloop in Zutphen pittig

Het  warme weer was voor veel deelnemers aan de Hanzeloop in Zutphen zondag minder welkom. De terrasgangers hadden niet te klagen, maar de hardlopers daarentegen moesten soms flink afzien. Toch zijn er geen grote problemen ontstaan, zegt wedstrijdleider Jan Rood na afloop. In tegenstelling tot de run vorige week in Utrecht zijn er in Zutphen geen renners in verkeerde straten beland.

Het was de vijftigste editie van de Hanzeloop Zutphen. De organisatie is in handen van de atletiekvereniging Hanzesport Running Center City.  

Duizend deelnemers

In totaal  deden er zo'n duizend lopers mee aan het evenement in Zutphen.  Er waren zo'n 150 kinderen die meededen aan de jeugdloop over 100 meter in het centrum van Zutphen. Er werd gelopen in vier leeftijdscategoriën. Zo'n 500 deelnemers liepen de 5km en nog eens 350 personen durfden het aan om de 10 km al hollend af te leggen.  Op de 10 km voor vrouwen liep Bezawit Asefa uit Giesbeek een parcoursrecord. Zij liep de afstand in 38 minuten en 48 seconden en was daarmee bijna acht minuten sneller dan de nummer twee.

  1. Abdul (35) kan kinderen weer knuffelen dankzij familiekamer in gevangenis Zutphen: ‘Net als thuis’
    PREMIUM
    video

    Abdul (35) kan kinderen weer knuffelen dankzij familieka­mer in gevangenis Zutphen: ‘Net als thuis’

    Op bezoek bij papa in de bajes kan voor kinderen doodeng zijn. Niet vanwege papa, maar door de onpersoonlijke bezoekruimte met al die grote kerels. De gevangenis in Zutphen vindt het belangrijk dat vaders contact met hun kinderen houden. Want zij hoeven niet gestraft te worden voor de fout van hun ouder. Daarom is er nu de familiekamer, waarin het gezin samen kan zijn zonder toezicht. De Stentor neemt een kijkje.

Zutphen