Volledig scherm
© ANP

Warnsvelder rijdt in op jongeren in Zutphen

Een 26-jarige man uit Warnsveld is aangehouden nadat hij inreed op een groepje jongeren. De Warnsvelder reed daarna weg. Een 14-jarige jongen liep een beenblessure op.

Het voorval vond vrijdagavond plaats bij een parkeerplaats aan de Oudewand in Zutphen. De automobilist was agressief opgetrokken, had geclaxonneerd en reed direct in op een viertal jongens. Zij hadden volgens de politie amper de kans om opzij te springen. Een 14-jarige jongen werd daarbij aangereden en liep beenverwondingen op. De bestuurder reed weg naar een woning in de directe omgeving.

Politieagenten hebben de verdachte in die woning aangehouden voor poging doodslag. Door het gedrag van de verdachte is hij via de speekseltest gecontroleerd op het gebruik van drugs; dat bleek het geval. Bij de verdachte is vervolgens nog een bloedproef afgenomen, de resultaten daarvan zijn pas later bekend. 

Het rijbewijs is in beslag genomen. De verdachte is nog ingesloten voor verder onderzoek.

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van de Stentor en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

Zutphen