Volledig scherm
De welkomstborden bij Zutphen. De samenwerkingen met de partnersteden worden binnenkort gestopt. © Zutphens Persbureau

Warnsvelders woedend over verbreken stedenbanden in Zutphen

Het besluit om de stedenbanden van Zutphen te verbreken is in Warnsveld ingeslagen als een bom. De Dorpsraad Warnsveld heeft het college van burgemeester en wethouders verzocht om het besluit terug te draaien. 

De Dorpsraad Warnsveld valt vooral over het argument van de gemeente Zutphen om te stoppen omdat stedenbanden hun beste tijd hebben gehad. De Warnsvelders zijn het hier niet mee eens. Warnsveld heeft nog steeds een hecht partnerschap met het Duitse Horstmar. 

De doelstelling van deze stedenband is bevordering en verdieping van de culturele relaties. Deze band is er volgens de Dorpsraad nog steeds. Zo komt er eind september nog een koor uit het Duitse stadsdeel Leer op uitnodiging van de IJsselzangers voor een tegenbezoek naar Zutphen.

  1. ‘Wel een beetje ongemakkelijk’: deze conducteur heeft voor elke reiziger een gedicht
    PREMIUM
    Video

    ‘Wel een beetje ongemakke­lijk’: deze conducteur heeft voor elke reiziger een gedicht

    Pieter Rutten was jarenlang een ‘strenge doch rechtvaardige’ hoofdconducteur. De Zutphenaar trakteerde in gebreke blijvende treinreizigers steevast op een bekeuring, ongeacht de omstandigheden. Tot drie jaar geleden. Zijn strikte aanpak riep veel agressie op en Rutten zat een maand uitgeblust thuis. Hij vond een remedie: af en toe een oogje dichtknijpen, relaxter door de trein wandelen en bovendien: reizigers gedichten voordragen. ,,Ik zie reizigers niet langer als potentiële overtreders, maar als vitamientjes.’’ De Dichtende Conducteur was geboren.

Zutphen