Volledig scherm
De welkomstborden bij Zutphen. De samenwerkingen met de partnersteden worden binnenkort gestopt. © Zutphens Persbureau

Warnsvelders woedend over verbreken stedenbanden in Zutphen

Het besluit om de stedenbanden van Zutphen te verbreken is in Warnsveld ingeslagen als een bom. De Dorpsraad Warnsveld heeft het college van burgemeester en wethouders verzocht om het besluit terug te draaien. 

De Dorpsraad Warnsveld valt vooral over het argument van de gemeente Zutphen om te stoppen omdat stedenbanden hun beste tijd hebben gehad. De Warnsvelders zijn het hier niet mee eens. Warnsveld heeft nog steeds een hecht partnerschap met het Duitse Horstmar. 

De doelstelling van deze stedenband is bevordering en verdieping van de culturele relaties. Deze band is er volgens de Dorpsraad nog steeds. Zo komt er eind september nog een koor uit het Duitse stadsdeel Leer op uitnodiging van de IJsselzangers voor een tegenbezoek naar Zutphen.

 1. Stentor-verslaggeefster Phaedra Werkhoven koopt niet meer online. Bewust. Maar makkelijk vindt ze het niet
  PREMIUM
  video

  Sten­tor-verslag­geef­ster Phaedra Werkhoven koopt niet meer online. Bewust. Maar makkelijk vindt ze het niet

  We doen massaal onze inkopen op internet. Waarom naar een winkel gaan, als het gemak van online bestellen zo groot is? Maar er is een keerzijde. De vele pakjes die worden teruggestuurd zijn vaak onverkoopbaar en zorgen voor een nieuwe afvalberg. Verslaggever Phaedra Werkhoven, die zelf een grote onlineklant was, duikt in de wereld van het nieuwe kopen en komt tot een verrassende conclusie.
 2. Zutphense Gerdien Verschoor voltooit levenswerk over Rembrandt uit passie voor Polen
  PREMIUM

  Zutphense Gerdien Verschoor voltooit levenswerk over Rembrandt uit passie voor Polen

  In haar nieuwste boek Het meisje en de geleerde - kroniek van twee verloren gewaande Rembrandts beschrijft de Zutphense auteur en kunsthistorica Gerdien Verschoor de verbijsterende zwerftocht van twee werken van Rembrandt uit de eerste helft van de zeventiende eeuw. Ze vervlecht die geschiedenis met het levensverhaal van de Poolse gravin Karolina Lanckoronska, die de kunstcollectie van haar familie in 1994 schonk aan het Koninklijk Paleis in Warschau. Het was een karwei dat Verschoor vijf jaar lang opslokte.

Zutphen