Bestsellerauteur Annegreet van Bergen heeft plezier tijdens een lezing. De Zutphense toert deze week door het land.
Volledig scherm
PREMIUM
Bestsellerauteur Annegreet van Bergen heeft plezier tijdens een lezing. De Zutphense toert deze week door het land. © Ruben Schipper

Wasmachine en welvaart maakten ‘moeder de vrouw’ los van het aanrecht

interviewOnder de vlag van het thema ‘De moeder, de vrouw’ trekt de Zutphense bestsellerauteur Annegreet van Bergen deze Boekenweek het land door met haar ‘herinneringsfabriek’. Een sleutelrol is weggelegd voor... de wasmachine.

 1. Zutphense kunstenares schildert bloemen en planten op 12 Rotterdamse flatverdiepingen: ‘Mijn grootste klus dit jaar’
  PREMIUM

  Zutphense kunstena­res schildert bloemen en planten op 12 Rotterdam­se flatverdie­pin­gen: ‘Mijn grootste klus dit jaar’

  De verf van een schildering op een 12 meter hoge muur van een flat aan de Zutpense Rossinistraat is nog maar net opgedroogd, of kunstenares Tanja Papez is alweer bezig aan een volgende monsterklus. De Zutphense nam gisteren in de Rotterdamse wijk Hoogvliet de kwast ter hand om op elk van de twaalf verdiepingen van een flatgebouw een muurschildering aan te brengen.
 2. Langgewenste extraatjes in Zutphen op de tocht door nieuwe Rijksverdeling: ‘Hé Rijk, realiseer wat je doet’
  PREMIUM

  Langgewens­te extraatjes in Zutphen op de tocht door nieuwe Rijksverde­ling: ‘Hé Rijk, realiseer wat je doet’

  Na jaren van miljoenenbezuinigingen is er in Zutphen eindelijk weer ruimte voor investeringen. Hoogspanningskabels kunnen onder de grond weggewerkt worden en de verkeersveiligheid kan bijvoorbeeld aangepakt worden. Nog wel. Doordat het Rijk de miljarden richting gemeenten opnieuw wil verdelen, dreigt het financieel geplaagde Zutphen opnieuw elk dubbeltje om te moeten gaan draaien.

Zutphen