Volledig scherm

Wat mag er in 's Gravenhof 5?

ZUTPHEN - Het historische pand aan het 's Gravenhof 5 naast de Walburgiskerk in Zutphen, een Rijksmonument dat in het verleden onder meer heeft dienstgedaan als politiebureau, is in trek bij potentiële kopers. Voor zover bekend zijn er momenteel vier gegadigden met zeer uiteenlopende bedoelingen. De Stentor is geïnteresseerd in uw mening: wat is naar uw oordeel de beste bestemming voor 's Gravenhof 5?

De vier gegadigden zijn:

1) Het centrum 'bewust Zijn in Zutphen' wil er een spiritueel en creatief ontmoetings- en informatiecentrum vestigen.

2) Sterrenrestaurant 't Schulten Hues, dat nu aan de Houtmarkt zit, wil graag naar een groter pand in de binnenstad verhuizen.

3) Ondernemer Johan de Haan wil het pand kopen om er een bedrijvenverzamelgebouw van te maken voor kleine dienstverlenende bedrijven.

4) Het Wijnhuisfonds, dat bijzondere panden restaureert en verhuurt, wil er woningen van maken, al dan niet in combinatie met andere functies, wellicht horeca.

Stem in de poll en geef uw mening door te reageren op dit artikel

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zutphenaar Oldenbeuving rouwt na moord op bevriende Poolse burgemeester Adamowicz
    PREMIUM

    Zutphenaar Oldenbeu­ving rouwt na moord op bevriende Poolse burgemees­ter Adamowicz

    De Zutphense organist en beiaardier Gert Oldenveuving is diep getroffen door de moord op burgemeester Pawel Adamowicz van de Poolse stad Gdansk. Adamowicz werd zondag in zijn stad neergestoken tijdens een bijeenkomst voor goede doelen en overleed een dag later. Oldenbeuving en Adamowicz waren twintig jaar lang hecht bevriend. Oldenbeuving: ,,Ik kan het nog steeds niet geloven en zal Pawel enorm gaan missen.’’

Zutphen