Volledig scherm
Het watervolleybal tijdens het Oranjefeest in Empe was een schot in de roos. © Ronny te Wechel

Watervolleybal slaat enorm tijdens Oranjefeest in Empe

Met het invoeren van een nieuw programma-onderdeel tijdens een dorpsfeest is het altijd maar afwachten of dit aanslaat. De organisatie van het Oranjefeest in Empe zag zaterdag tot haar grote genoegen dat nieuwkomer watervolleybal een schot in de roos was.

Hadden zich begin van de week nog maar vier teams aangemeld, uiteindelijk kwamen liefst zestien teams van elk zes personen in het met water gevulde grote opblaaszwembad in actie. Vele honderden toeschouwers genoten van het geboden spektakel en zij zagen aan het eind van de middag  dat het team De Puinbrekers als winnaar uit de sportieve strijd kwam.

Enkele uren eerder daarvoor was Jan Bolink schutterskoning geworden door het het traditionele vogelschieten op zijn naam te schrijven. Bij de jeugd won Teun Albers.

Van de twee feestavonden in Empe was de zaterdag met 1100 bezoekers veruit de drukste. Vrijdagavond bleef de teller steken op 630 feestvierders. Aan de survivalrun voor de jeugd deden vrijdagmiddag net als vorig jaar pakweg  120 kinderen mee.

Volledig scherm
Hoogstaand spel tijdens het watervolleybal in Empe. © Ronny te Wechel

Zutphen