Volledig scherm
Éé wisentenjong werd in juni geboren op de Veluwe. © Stichting Wisent op de Veluwe

Weekendtips: Wisenten spotten in Radio Kootwijk en pakjesbowlen in Apeldoorn

Het weekend staat weer voor de deur. Heb je nog geen idee wat je dit weekend gaat doen? Geen probleem. De Stentor zet iedere vrijdag een aantal leuke uitjes voor je op een rijtje.

Vrijdag

Pakjesbowlen - Voor de vijfde keer vindt het pakjesbowlen plaats bij Bowlingcentrum Apeldoorn. Iedere speler krijgt vrijdagavond in elke game één keer de mogelijkheid om een strike te gooien op een aangegeven commando. Als je dan ook daadwerkelijk een strike gooit, mag je een prijs uitzoeken op de pakjestafel.

Taxatiedag - Altijd al willen weten wat je oude boeken, bijbels en ansichtkaarten waard zijn? Tijdens een taxatiedag bij Fletcher Hotel Mooi Veluwe bepalen taxateurs de waarde. Tot 15.45 uur kunnen geïnteresseerden nog terecht bij de taxateurs.

Zaterdag

Sinterklaas - De goedheiligman zet dit weekend weer in meerdere plekken voet aan wal. De grootste intocht heeft plaats langs de IJsselkade in Deventer. Waar in andere grote steden de Sint en zijn pieten eerder al aankwamen vindt de intocht in Deventer altijd in het laatste weekend voor sinterklaasavond plaats.

Zondag

Wisenten - Altijd al oog in oog willen staan met een wisent? Komende zondag vindt een wisentenexcursie bij Radio Kootwijk plaats. Natuurliefhebbers kunnen zich opgeven voor een wandeling van 12 kilometer. Tijdens de excursie ga je met een gids op zoek naar wisenten in het gebied bij Radio Kootwijk.

Derby - Go Ahead Eagles neemt het zondagmiddag om 14.30 uur op tegen De Graafschap. Voor de derby op de Vijverberg zijn nog kaarten te koop.

  1. Grapperhaus is smokkelpraktijken beu: ‘lockdown’ van gevangenissen in Zutphen en Grave
    PREMIUM

    Grapper­haus is smokkel­prak­tij­ken beu: ‘lockdown’ van gevangenis­sen in Zutphen en Grave

    Een ‘lockdown’ van twee gevangenissen, omdat de minister de vele smokkelacties in de gevangenissen beu is. Na een actie die woensdag begon in Grave (Noord-Brabant) is vandaag ook een grootschalige doorzoeking in Zutphen uitgevoerd. Over de resultaten hult de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) zich vooralsnog in nevelen. De acties doorkruisen het strafproces rond de gewelddadige roofoverval op twee bejaarde broers in Heeten.

Zutphen