Volledig scherm
© Thinkstock

Werkstraf voor vijf leden van Zutphens gezin na geweld

Een vader (59), moeder (54) en hun drie zonen (23, 26 en 28) uit Zutphen zijn vrijdag veroordeeld tot werkstraffen voor openlijk geweld op een parkeerplaats bij een supermarkt aan de Polsbroek in Zutphen in november 2017.

De rechtbank legde de ouders een werkstraf op van 120 uur, waarvan een derde voorwaardelijk. De zoons kregen werkstraffen van 80 uur. Twee van de kinderen, die eerder met justitie in aanraking kwamen, zijn verder veroordeeld tot voorwaardelijke gevangenisstraffen van twee weken voor de ene en een maand voor de andere zoon.

Vader kreeg die dag een aanrijding op de parkeerplaats. Er volgde een discussie met de andere autobezitter over de schuld. Moeder mengde zich erin. Er werd geduwd en getrokken en de vrouw kwam ten val. De vader belde daarop zijn zoons met de mededeling dat hun moeder bewusteloos was.

De zoons kwamen erbij. De inmiddels gearriveerde politie wist te voorkomen dat ze de man met wie de aanrijding was aanvlogen. Wel riepen de zoons doodsbedreigingen in zijn richting.

De man schrok hier zo van dat hij een tijdje met zijn gezin is ondergedoken. Hij was uiteindelijk de enige met verwondingen. Hij had een bebloed hoofd. 

De opgelegde straffen zijn conform de eis van de officier van justitie twee weken geleden. De rechtbank verwierp het verweer van de raadslieden dat de zoons er pas bij kwamen toen alles al voorbij was. Ze neemt het de familie zeer kwalijk dat ze het zo erg uit de hand hebben laten lopen. 

  1. Vijf minuten tot een kwartier wachten om de N348 tussen Zutphen en Gorssel over te steken
    PREMIUM
    video

    Vijf minuten tot een kwartier wachten om de N348 tussen Zutphen en Gorssel over te steken

    Eerder van huis om op tijd op school te komen omdat je de Zutphenseweg (N348) met de fiets moet oversteken. Scholieren vanuit Deventer, Epse en Gorssel richting Zutphen zijn er voorlopig nog niet vanaf. Nu het de vraag is of het kruispunt Quatre Bras wel wordt aangepakt, blijft het voor fietsers wachten of gevaarlijke capriolen uithalen om de andere kant van de weg te halen in de ochtendspits.

Zutphen