Welzijnsorganisatie was de redding voor Zutphenaar Demian Fijma (links). Sociaal werker Niek Wösten (rechts) hielp hem er weer bovenop.
Volledig scherm
PREMIUM
Welzijnsorganisatie was de redding voor Zutphenaar Demian Fijma (links). Sociaal werker Niek Wösten (rechts) hielp hem er weer bovenop. © Arjan Gotink

Wethouder belooft Perspectief niet op de schop te gooien, sociale wijkteams in Zutphen blijven bestaan

Sociaal werkers van Perspectief binnen de sociale wijkteams hoeven niet bang te zijn dat hun functie zal verdwijnen. Die belofte heeft wethouder Mathijs ten Broek op het stadhuis gedaan tijdens een bespreking van een nieuwe visie Zutphen opstelde voor de welzijnsorganisatie. Versterking van die wijkteams door zogenaamde Buurttalenthuizen zijn bovendien toch een optie.

 1. Schitteren in een uitverkocht Gelredome, dankzij doedelzakband uit Borculo heel dicht bij voor kinderen
  PREMIUM
  Video

  Schitteren in een uitver­kocht Gelredome, dankzij doedelzak­band uit Borculo heel dicht bij voor kinderen

  Zo’n driehonderd doedelzakspelers, drummers en dansers trekken met de Highland Valley uit Borculo al jaren de hele wereld over. Ze verkochten de Gelredome in Nederland meerdere malen uit, maar ook grote poppodia in heel Europa. Na de zomer beginnen ze met een jeugdorkest, een zogenoemde Juvenile Pipe Band. Waarom zou je als kind de doedelzak pakken? Verslaggever Merten Simons neemt de proef op de som.
 2. Politiechef verdedigt optreden van agenten tijdens zwembadrel in Almen
  PREMIUM
  Video

  Politie­chef verdedigt optreden van agenten tijdens zwembadrel in Almen

  De plaatsvervangende politiechef in Oost Nederland, Pim Miltenburg, verdedigt het optreden van de politie in Almen en Zutphen van afgelopen zondag. Twee jongens werden na overlast bij het zwembad van Almen gearresteerd en dat escaleerde toen familie en vrienden verhaal kwamen halen bij het bureau in Zutphen. Agenten gebruikten wapenstokken en pepperspray. ,,Ze hebben beheerst en doortastend opgetreden.’’

Zutphen