Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Mathijs ten Broeke van Zutphen © FOTO HISSINK

Wethouder haalt uit naar zorgaanbieders in Zutphen: ‘Ze bedonderen de gemeente’

De Zutphense wethouder Mathijs ten Broeke (SP) ligt op ramkoers met zorgaanbieders van huishoudelijke hulp in zijn gemeente. Veel van die bedrijven blijken hun werknemers volgens Ten Broeke namelijk nog steeds volgens de laagste loonschaal te betalen, terwijl de tarieven door de gemeente Zutphen vorig jaar juist zijn verhoogd zodat zorgaanbieders hun werknemers beter kunnen betalen. 

Ten Broeke vindt dat de aanbieders de gemeente ‘bedonderen’ en noemt dat ‘een groot probleem en een kwalijke zaak’.

Eén van de eerste daden van het nieuwe college van GroenLinks, SP, PvdA en VVD was vorig jaar juni om de uurtarieven voor huishoudelijke hulp te verhogen. Zutphen bevond zich eerder namelijk landelijk gezien vaak in de achterhoede qua tarieven. Wethouder Ten Broeke meldt dat Zutphen de afgelopen tijd bij de zorgaanbieders heeft opgevraagd waar hun kosten uit zijn opgebouwd. ,,Daar hebben we ze ruim de tijd voor gegeven, maar de meeste organisaties hebben er geen gehoor aan gegeven en zeggen ook dat niet te willen doen.”

  1. Als het nodig is, gaat wielerheld Theo gauw weer de baan op
    PREMIUM
    video

    Als het nodig is, gaat wielerheld Theo gauw weer de baan op

    Een zwart gat? Welnee. Het leven van Theo Ankoné gaat gewoon door na het neerzetten van een nieuw werelduurrecord wielrennen op een buitenbaan voor tachtigplussers (30 kilometer en 603 meter). De 85-jarige Warnsvelder geniet intens na van het huzarenstukje dat hij donderdagavond leverde in Geleen. En Turbo Theo waarschuwt zijn mogelijke opvolger alvast: ,,Als iemand anders mijn record dit jaar nog verbetert, krijgen ze in Limburg weer met mij te maken. Dan waag ik onmiddellijk een nieuwe poging.’’

Zutphen