Volledig scherm
© Foto Jan Houwers

'Wethouder voedde debacle De Kas'

ZUTPHEN - De Zutphense wethouder René Sueters heeft een grote rol gespeeld in het conflict rondom het gemeentelijk duurzaamheidscomplex De Kas. Sueters zou hoofdhuurder Driekant Buiten hebben geadviseerd hard op te treden tegen onwillige onderhuurders.

Dat zegt Henk Smit, directeur van Driekant Buiten, in een interview met deze krant. Volgens Smit zou Sueters hem onder meer hebben ingefluisterd de onderhuurders te confronteren met forse huurverhogingen toen zij niet wilden luisteren. De wethouder heeft zelf altijd aangegeven dat de gemeente zich afzijdig hield in het geschil en dat Smit er zelf maar moest uitkomen met de onderhuurders.

Huurcontract
Driekant Buiten was tot november hoofdhuurder van De Kas, in het verleden bekend als De Kaardebol. Het huurcontract werd ontbonden nadat Smit lijnrecht tegenover een aantal onderhuurders was komen te staan. Op het laatst botste hij ook met de gemeente Zutphen. Zo ontving Smit in oktober een brief van de gemeente waarin hem werd verweten dat hij zich niet als een 'goed huurder' gedroeg en dat hij zaken met onderhuurders 'niet op de spits moest drijven'. "De stappen die ik had gezet, waren juist op advies van de wethouder", zegt Smit nu.

De bewering van Smit worden door Sueters 'niet herkend', laat een woordvoerder van de gemeente weten. "We merken dat de heer Smit teleurgesteld is. Dat zijn wij ook."

Volledig scherm
Bert Jansen (links) feliciteert René Sueters met zijn benoeming tot wethouder in de raadszaal in Zutphen. © foto Ronny te Wechel

Zutphen