Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Annelies de Jonge. © Arjan Gotink

Wethouder Zutphen ‘puzzelt’ na motie van wantrouwen om vertrouwensband te herstellen

De nieuwe motie van wantrouwen van de voltallige oppositie van Zutphen richting Annelies de Jonge heeft er ingehakt bij de wethouder. ,,Dit is niet fijn. Ik ben er moe van en heb ook nu nog wel even nodig om dit te verwerken.’’

De Jonge zag maandagavond tijdens de gemeenteraad een motie van wantrouwen tegen haar ingediend worden na de bespreking van het rekenkameronderzoek. De tweede motie van wantrouwen in een jaar tijd tegen de wethouder van de voltallige oppositie van BurgerBelang, D66, CDA, Stadspartij, BewustZW en ChristenUnie. Voor de tweede keer overleefde de wethouder de motie door steun van de coalitiepartijen PvdA, GroenLinks, SP en VVD. Een motie van wantrouwen geldt als het zwaarst mogelijke middel dat in de politiek kan worden ingezet. Als een meerderheid voor zo’n motie stemt, betekent dat bijna altijd het opstappen van een politicus.

  1. Fietsend of wandelend langs de IJssel van voorstelling naar voorstelling tijdens festival Oeverloos in Zutphen
    PREMIUM

    Fietsend of wandelend langs de IJssel van voorstel­ling naar voorstel­ling tijdens festival Oeverloos in Zutphen

    Zutphen is met Oeverloos een festival rijker. Van vrijdag tot en met zondag zetten Nederlandse en Duitse artiesten uit theater, circus, muziek en dans hun beste beentje voor op diverse plekken langs de IJssel. Het nieuwe culturele feestje wordt geopend in evenementenlocatie Het Koelhuis, tevens het hart van het festival. De Deventer programmeur Norbert Busschers (60) is de drijvende kracht achter Oeverloos.

Zutphen