Nieuwe woningen in de Zutphense nieuwbouwwijk Noorderhaven. Wie straks een nieuwbouwwoning betrekt in Zutphen, zal daar ook daadwerkelijk vijf jaar moeten blijven wonen.
Volledig scherm
PREMIUM
Nieuwe woningen in de Zutphense nieuwbouwwijk Noorderhaven. Wie straks een nieuwbouwwoning betrekt in Zutphen, zal daar ook daadwerkelijk vijf jaar moeten blijven wonen. © Archief/Zutphens Persbureau

Wie straks een nieuwbouwhuis in Zutphen koopt moet daar vijf jaar blijven wonen: ‘Woning is om te wonen’

Interactieve kaartZutphen kijkt naar de mogelijkheid om een anti-speculatiebeding in te voeren. Simpel gezegd: als je een huis koopt, dan moet je er vijf jaar in blijven wonen. Doe je dat niet, dan betaal je een boete. De maatregel moet voorkomen dat investeerders nieuwbouwwoningen opkopen om er winst uit te halen. 

  1. Astrid roeide de zwaarste race ter wereld, maar op deze manier doet ze dat nóóit meer: ‘Niet met alleen vrouwen’
    PREMIUM
    1

    Astrid roeide de zwaarste race ter wereld, maar op deze manier doet ze dat nóóit meer: ‘Niet met alleen vrouwen’

    Vijfenvijftig dagen en 5500 kilometer op de Atlantische Oceaan, met vier vrouwen in een kleine roze roeiboot. Het leverde de Deventerse Astrid Janse, initiatiefneemster van The Dutchess of the Sea (DOTS), naast levenslessen en prachtige indrukken ook frustratie op. Die komen samen in het boek ‘Zonder Dollen, de oceaan over in een roze roeiboot’. ,,Ik ga nog een keer, maar niet meer met alleen vrouwen.”

Zutphen