Volledig scherm
Smaakvol beeld van de vorige editie van het Chocoladefestival in Zutphen. © archief/Patrick van Gemert

Willy Wonka komt naar Chocoladefestival in Zutphen

Het befaamde karakter Willy Wonka uit het boek ‘Sjakie en de Chocoladefabriek’ van Roald Dahl komt naar het Chocoladefestival van Zutphen.  

Het programma voor deze zeventiende editie van het Chocoladefestival is bekend. Er is zondag 29 september tussen 12 en 17 uur onder meer een tentoonstelling van het Cacaomuseum uit Amsterdam. Voor jongeren is er een Kids Color Run. Maar chocolade voert uiteraard de boventoon op het festival.

Chocoladefontein 

Chocolatiers vanuit het hele land vertonen op deze dag in Zutphen hun kunsten, maar ook Zutphense ondernemers dompelen zich onder in chocola. Zo geven banketbakkers demonstraties en brengen cafés chocola samen met hun bier- en wijnaanbod. Het is tevens koopzondag.  Voor kinderen is er een programma op het Kinderplein, met onder meer een chocoladefontein en zweefmolen.

Eerlijke chocola 

Duurzame chocolade staat centraal op Chocoladefestival, meldt organisator Huub Janson: ,,Net als in ons Bonbonatelier werken we op het Chocoladefestival zoveel mogelijk met eerlijke chocoladeproducten. Afkomstig van cacaoboeren die zijn aangesloten bij het Quality Partner Program van Callebaut en de Cocao Horizons Foundation. ‘’

Zutphen