Wieger van der Spek (links) vertelt over het zonnepark van 14.500 panelen dat Solarfields op de voormalige vuilstort heeft geïnstalleerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Wieger van der Spek (links) vertelt over het zonnepark van 14.500 panelen dat Solarfields op de voormalige vuilstort heeft geïnstalleerd. © Arjan Gotink

Windpark in Zutphen moet Engeland en Amerika achterna met plan voor opslag van energie in enorme batterijen

De drie windmolens bij Zutphen krijgen mogelijk drie gigantische batterijen waarmee stroomopslag mogelijk wordt. Dat vertelde eigenaar Joost Schlatmann zaterdag tijdens de landelijke Open Energiedag, waarop geïnteresseerden een kijkje mochten nemen ín de windturbines. 

0 reacties

 1. Festival Oeverloos in Zutphen trekt niet alleen Zutphenaren: ‘Mensen waarderen ruimte van onze regio’
  PREMIUM

  Festival Oeverloos in Zutphen trekt niet alleen Zutphena­ren: ‘Mensen waarderen ruimte van onze regio’

  Dit weekend staat het Zutphense festival Oeverloos weer op het programma. Ook wel Deventer op Stelten in het klein genoemd, volgens Mieke van Tilburg, eigenaresse van Het Koelhuis. Het meerdaagse festival aan de oevers van de IJssel wordt al enkele jaren georganiseerd en dat zorgt er ook voor dat mensen buiten Zutphen het festival ontdekken. „Bezoekers vinden het fijn dat het niet zo’n massaal festival is, maar juist kleinere intieme voorstellingen.”
 2. Ondanks burenprotest tóch nieuwe plannen voor windmolens tussen Zutphen en Eefde: ‘Weten dat dit pijn doet’
  PREMIUM

  Ondanks burenpro­test tóch nieuwe plannen voor windmolens tussen Zutphen en Eefde: ‘Weten dat dit pijn doet’

  Drie windmolens van ruim 180 meter. Eén aan de zuidkant van het Twentekanaal, twee aan de noordkant. Het waterschap en IJsselwind geven niet op nadat de Raad van State het plan voor de zomer vernietigde. Nog dit jaar vragen de initiatiefnemers achter de nieuwe molens tussen Zutphen en Eefde een nieuwe vergunning aan bij de provincie Gelderland. ,,We hebben een verantwoordelijkheid naar onze nieuwe generatie.’’

Zutphen