Melinda Stroeve wordt geïnterviewd door NPO 4-presentator Lex Bohlmeijer over haar keuze, The Armed Man. „Dat muziekstuk verdient een topklassering in de Top 400.”
Volledig scherm
PREMIUM
Melinda Stroeve wordt geïnterviewd door NPO 4-presentator Lex Bohlmeijer over haar keuze, The Armed Man. „Dat muziekstuk verdient een topklassering in de Top 400.” © Arjan Gotink

Wordt de Bohemian Rhapsody van de klassieke muziek eindelijk onttroond? Zutphense Melinda doet een poging

Welke klassieke muziek raakt een gevoelige snaar bij de Nederlanders? Waardoor raken zij tot tranen toe geroerd of volstrekt euforisch? Deze week tuft de NPO Radio 4 Stembus door het land om mensen een pleidooi te laten houden voor hun favoriete klassieke muziekstuk. Daaruit ontstaat de Klassieke Top 400. Een lijst met de 400 mooiste klassieke muziekstukken, gekozen door de luisteraars van NPO Radio 4. Deze maandagmiddag is Zutphen aan de beurt.

  1. SV Urk knokt zich naar zege op emotionele middag, DVS blameert zich en HHC en Staphorst pakken drie punten
    Liveblog

    SV Urk knokt zich naar zege op emotionele middag, DVS blameert zich en HHC en Staphorst pakken drie punten

    Op een emotioneel zeer beladen middag heeft SV Urk voor de zoveelste keer dit jaar laten zien dat het mentaal uitstekend in elkaar zit. De ploeg van Gert-Jan Karsten, die van de week zijn zoon verloor, knokte zich op de valreep naar een belangrijke zege op Hoek. Ook HHC Hardenberg en Staphorst trokken de drie fijne punten over de streep, terwijl DVS’33 teleurstellend voor de dag kwam en twee punten liet liggen tegen de hekkensluiter. Dat en nog veel meer kwam er vanmiddag voorbij in het liveblog.