World Press Photo trekt in de Walburgiskerk altijd veel bekijks, ook vorig jaar juli tijdens de vijfde editie.
Volledig scherm
World Press Photo trekt in de Walburgiskerk altijd veel bekijks, ook vorig jaar juli tijdens de vijfde editie. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

World Press Photo voor de zesde keer in Zutphense Walburgiskerk

World Press Photo lijkt niet meer weg te denken uit Zutphen. De fototentoonstelling wordt komende zomer voor de zesde keer in de Hanzestad gehouden. De expositie duurt van 10 juli tot en met 2 augustus en is in de Walburgiskerk.

World Press Photo toont al sinds 1955 de meest indrukwekkende nieuwsfoto’s van het jaar voorafgaand aan de wedstrijd. In verschillende categorieën worden winnaars aangewezen alsmede een ‘overall’ winnaar.

Organisatieleden vertrokken

De organisatie is in handen van stichting Zutphen: Doen! Enkele bestuursleden zijn daar inmiddels vertrokken. Voorzitter Peter Meulenbroek, Hans van Geffen en Fiona de Heus zijn per 31 december teruggetreden. Patrick van Gemert en Arjen Woudenberg zetten het werk samen voort. Zij zoeken daarvoor een nog nauwere samenwerking met Zutphen Promotie en de Musea Zutphen.

Meulenbroek: ,,Vijf jaar vind ik een mooie periode. Ik heb al die jaren ontzettend genoten: we hebben met elkaar een prachtig evenement neergezet dat omarmd is door Zutphen. Het zal me moeite kosten het los te laten, maar ik heb het volste vertrouwen in Patrick en Arjen en in Fiona, die aangegeven heeft op de achtergrond beschikbaar te blijven voor ondersteuning in de communicatie.’’

Zutphen