Harry Gelderman hangt weer eens in de wacht als hij verhaal gaat halen als het CAK hem opnieuw een onterechte rekening stuurt.
Volledig scherm
PREMIUM
Harry Gelderman hangt weer eens in de wacht als hij verhaal gaat halen als het CAK hem opnieuw een onterechte rekening stuurt. © Jeroen Jazet

Zeker 1000 mensen moesten onterecht Wmo-bijdrage betalen: ‘Overheid maakt fout en burger mag het weer opknappen’

Zeker duizend mensen zijn gedupeerd door automatiseringsproblemen bij het CAK en diverse gemeenten, waaronder Zutphen. Zij moesten ten onrechte een eigen bijdrage betalen voor hun maatschappelijke ondersteuning. Soms met terugwerkende kracht voor zes maanden. ,,We hopen dat we dit probleem binnen een paar weken hebben opgelost.’’ 

 1. Roel uit Tonden druk met verbouwing vanwege dakbrand, maar zet per ongeluk bijna zelf woning in lichterlaaie
  PREMIUM

  Roel uit Tonden druk met verbouwing vanwege dakbrand, maar zet per ongeluk bijna zelf woning in lichter­laaie

  Hij is nog bezig met een verbouwing na een vorige brand, maar zag maandagavond bijna zijn hele huis huis in vlammen opgaan. Roel Schouten uit Tonden lette even niet op toen hij de woonkamer verliet. Bij terugkomst stond zijn bureaustoel in de fik. De brandweer arriveerde tijdig aan de Hoevesteeg, waardoor het met een sisser afliep. ,,Ik schoof zonder na te denken de bureaustoel tegen de houtkachel aan.”
 2. Zzp-huizen in Lochem: uniek voor Nederland maar wie gaat er wonen?
  PREMIUM

  Zzp-hui­zen in Lochem: uniek voor Nederland maar wie gaat er wonen?

  Van de 24 woon-werkwoningen die naast de Aldi aan de Berkel in Lochem verrijzen, zijn er sinds de start van de verkoop ruim twee jaar geleden slechts drie verkocht. De straat speciaal voor zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) is uniek in Nederland. Maar de aanvullende eisen zijn wellicht een struikelblok voor potentiële gegadigden. ,,Deze constructie geeft ellende’’, vreest hoogleraar woningmarkt Peter Boelhouwer.

Zutphen