Volledig scherm
De brand in het appartementengebouw in Zutphen © Jordi Deckert Eastview media

Zes appartementen nog onbewoonbaar na felle brand in Zutphen

De bewoners van zes appartementen in het door brand getroffen complex in Zutphen kunnen nog altijd niet thuis slapen. Dat laat Sharline Nijboer van Woonbedrijf Ieder1 weten. De politie zegt brandstichting niet uit te sluiten en heeft in de wijk een flyer verspreid met het verzoek om informatie.

Vannacht werden de bewoners van achttien appartementen aan de Aert van Nesstraat opgeschrikt door een felle brand in het trappenhuisDrie bewoners werden naar het ziekenhuis gebracht, omdat zij te veel rook hadden ingeademd. 

Onbewoonbaar

Vannacht konden de meeste bewoners al weer naar binnen. De zes appartementen rondom het trappenhuis blijken echter nog niet bewoonbaar. Morgenochtend zal na controle blijken wanneer dit wel het geval is. De bewoners konden vandaag even naar binnen om wat spullen te pakken en hebben allemaal een vervangende slaapplek geregeld.

Naar de oorzaak van de brand wordt nog volop onderzoek gedaan. De politie verspreidt flyers in de wijk om meer informatie te verkrijgen.

  1. Als Joeri en Reynaldo elkaar aankijken, zien ze zichzelf
    PREMIUM

    Als Joeri en Reynaldo elkaar aankijken, zien ze zichzelf

    Reynaldo Bacolod lacht. ,,Natuurlijk maak ik dat ontwerp!'' Joeri Salawanbessie heeft hem zojuist gevraagd een design te maken voor een tatoeage die hij in maart wil laten zetten. Joeri's eerste plakplaatje. Gewijd aan zijn kinderen; de tweede komt ergens rond de jaarwisseling. Joeri's verzoek betekent veel voor beiden. Heeft een diepere laag. Want ze trekken sinds 30 oktober intensief met elkaar op. Joeri (31) als jongerencoach namens 2GetThere Coaching, Reynaldo (24) als dolende jongere die met hulp van Joeri een opleiding of baan wil vinden.

Zutphen