Waar Gelre ziekenhuizen-bestuurders Michel Galjee en Elza den Hartog over de recente ontslagen en boventallig verklaarde kraamverzorgers zwijgen, opent het ziekenhuis in Zutphen na het weekend wel weer de afdeling verloskunde. Rechts bestuursvoorzitter van Gelre ziekenhuizen Michel Galjee, links Elza den Hertog, als bestuurslid van Gelre verantwoordelijk voor de patiëntenzorg.
Volledig scherm
PREMIUM
Waar Gelre ziekenhuizen-bestuurders Michel Galjee en Elza den Hartog over de recente ontslagen en boventallig verklaarde kraamverzorgers zwijgen, opent het ziekenhuis in Zutphen na het weekend wel weer de afdeling verloskunde. Rechts bestuursvoorzitter van Gelre ziekenhuizen Michel Galjee, links Elza den Hertog, als bestuurslid van Gelre verantwoordelijk voor de patiëntenzorg. © Kevin Hagens

Ziekenhuis Zutphen heropent verloskunde na opmerkelijke ontslagen: ‘Zwangeren weer terecht waar ze horen’

updateDe afdeling verloskunde van Gelre ziekenhuizen in Zutphen gaat na het weekend met een aangepast rooster weer open. De afdeling werd ruim een maand geleden plotseling gesloten na het ontslag van drie medewerkers vanwege ‘onprofessioneel gedrag’.

3 reacties

 • Robbert Scholten

  1 maand geleden
  Fijn dat de afdeling weer open is,knap dat ontslagredenen niet worden gedeeld
 • Erik te Lochem

  1 maand geleden
  @Roel: uw fantasie slaat op hol…
 • Roel Reinders

  1 maand geleden
  Vermoedelijk te maken met het signaleren van wat ze op de werkvloer meemaken. Dit mag dan niet naar buiten komen.
 1. Henk (68) haalt meer dan 400 handtekeningen op voor behoud schoolgebouw in Gorssel: ‘Sloop zou eeuwig zonde zijn’
  PREMIUM

  Henk (68) haalt meer dan 400 handteke­nin­gen op voor behoud schoolge­bouw in Gorssel: ‘Sloop zou eeuwig zonde zijn’

  Met meer dan 400 handtekeningen toog Henk Veenendaal uit Gorssel naar het gemeentehuis in Lochem. Daar maakte hij op bezoek bij wethouder Robert Bosch andermaal duidelijk dat hij het ‘eeuwig zonde’ zou vinden als het bijna honderd jaar oude pand van J.A. de Vullerschool in zijn woonplaats tegen de vlakte gaat. ,,Als je het sloopt, krijg je het nooit meer terug.”

Zutphen