De zijtak van de IJssel, naast De IJsselstroom in Zutphen, staat droog. Daardoor verzakt de voormalige stoomwasserij.
Volledig scherm
De zijtak van de IJssel, naast De IJsselstroom in Zutphen, staat droog. Daardoor verzakt de voormalige stoomwasserij. © Zutphens Persbureau

Zijtak IJssel staat droog: gebouw oude stoomwasserij bij Zutphen begint te scheuren

In zekere zin zou je Silvester van Veldhoven een klimaatslachtoffer kunnen noemen. Zijn gerestaureerde stoomwasserij De IJsselstroom in Zutphen verzakt. Door droogte.

 1. Gemist? Seksshop Deventer viert jubileum en natuurfotograaf stuit op roedel wolven

  Gemist? Seksshop Deventer viert jubileum en natuurfoto­graaf stuit op roedel wolven

  Frenky uit Deventer heeft één regel als hij op straat loopt. Hij begroet je niet als eerste, want dat zou nog wel eens tot een conflict met je partner kunnen leiden als die naast je loopt. Frenky is namelijk al 50 jaar de trotse bezitter van een seksshop in Deventer. Dit is één van de verhalen van afgelopen week die je absoluut gelezen moet hebben, maar er zijn er zeker nog meer die het teruglezen waard zijn. Een overzicht:
 2. Bruggenbouwers moeten onze binnensteden door coronatijd loodsen: ‘Hij is onmisbaar’
  PREMIUM

  Bruggenbou­wers moeten onze binnenste­den door coronatijd loodsen: ‘Hij is onmisbaar’

  De corona-crisis versterkt en versnelt trends die al langere tijd gaande zijn in stadscentra. Leegstand loopt op terwijl online shoppen aan populariteit wint. Centrummanagers, zoals Remco Feith uit Zutphen, moeten ervoor zorgen dat binnensteden gezond en vitaal blijven. Ze krijgen binnenkort steun van de provincie Gelderland, die een aanvullende opleiding voor centrummanagers op poten zet. Maar wat doen ze nou eigenlijk precies, die binnenstadsmanagers?

Zutphen