Volledig scherm
Voor de laatste keer verlieten zestien leerlingen uit groep 8 van de basisschool De Scheperstee in Warnsveld daar het schoolplein. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Zo fietst groep 8 van De Scheperstee in Warnsveld spannende toekomst in

Zestien achtste-groepers van basisschool De Scheperstee in Warnsveld fietsten gisteren de spannende toekomst in. Het was de laatste keer dat ze, door een haag van leerlingen en leerkrachten, het schoolplein op hun tweewieler verlieten.

Na het afscheid van hun klasgenoten, juffen en meesters volgt nu een nieuw avontuur op een grotere school waar ze plots de jongste gasten zijn. Maar dat duurt nog even. Eerst volgt, net als voor al die andere achtste-groepers, een periode van grote vrijheid: zes weken zomervakantie.

  1. Zutphense idealist maakt uiterwaarden schoon, wie helpt hem vandaag?
    Video

    Zutphense idealist maakt uiterwaar­den schoon, wie helpt hem vandaag?

    Met zijn rijzige gestalte en opvallende outfit - oranje hesje en donkere hoed - is hij niet te missen bij het uitkijkplatform aan de Kanonsdijk in De Hoven. Henk Koskamp (58) draagt ook nog eens een witte vlag. ,,Die staat symbool voor mijn overgave aan de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties”, zegt Koskamp. Vandaag gaat hij in de uiterwaarden troep opruimen in het kader van World Cleanup Day en hij hoopt op hulp.

Zutphen