Volledig scherm
Voor de laatste keer verlieten zestien leerlingen uit groep 8 van de basisschool De Scheperstee in Warnsveld daar het schoolplein. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Zo fietst groep 8 van De Scheperstee in Warnsveld spannende toekomst in

Zestien achtste-groepers van basisschool De Scheperstee in Warnsveld fietsten gisteren de spannende toekomst in. Het was de laatste keer dat ze, door een haag van leerlingen en leerkrachten, het schoolplein op hun tweewieler verlieten.

Na het afscheid van hun klasgenoten, juffen en meesters volgt nu een nieuw avontuur op een grotere school waar ze plots de jongste gasten zijn. Maar dat duurt nog even. Eerst volgt, net als voor al die andere achtste-groepers, een periode van grote vrijheid: zes weken zomervakantie.

  1. Gemist? Jarenlang vermiste kat uit Zwartsluis duikt ineens op op tv. En neemt de afvaldienst nou zomaar mijn container mee?

    Gemist? Jarenlang vermiste kat uit Zwartsluis duikt ineens op op tv. En neemt de afval­dienst nou zomaar mijn container mee?

    Blijdschap en ongeloof bij Bart Mooiweer uit Zwartsluis toen hij op tv ineens zijn al jaren vermiste kat Vlekje voorbij zag komen. ,,Het is gewoon niet te bevatten", zegt hij na de hereniging met zijn huisdier. ,,Ik vind het nog steeds onwerkelijk.” Het is één van de meestgelezen verhalen van deze week. Een overzicht van nog meer verhalen die zeker het teruglezen waard zijn:

Zutphen