Michiel Schoenmakers is bestuurslid van Stichting Stolpersteine Zutphen en is wekelijks zo'n twee uur bezig met het in kaart brengen van het Joodse vastgoed.
Volledig scherm
PREMIUM
Michiel Schoenmakers is bestuurslid van Stichting Stolpersteine Zutphen en is wekelijks zo'n twee uur bezig met het in kaart brengen van het Joodse vastgoed. © Jeroen Jazet

Zoektocht in Zutphen naar onteigende huizen tijdens oorlog: ‘Zoeken nog naar locaties van tien huizen’

Michiel Schoenmakers bracht meer dan honderd afgepakte huizen in Zutphen in kaart. Huizen die van Joodse gezinnen waren aan het begin van de Tweede Wereldoorlog, maar die door bijvoorbeeld buren zijn opgekocht voor weinig geld. Het steekt hem dat mensen in staat waren die huizen af te pakken. ,,Daarom wil ik de verhalen van de Joden die daar woonden vertellen.”

0 reacties

 1. Nicoline was maanden bezig met speurtocht rond mysterieus koffertje (en nu is het opgelost)
  PREMIUM
  MET VIDEO
  1

  Nicoline was maanden bezig met speurtocht rond mysterieus koffertje (en nu is het opgelost)

  In de weggeefkast van Nicoline Franke in Zutphen lag pas geleden ineens een mysterieus koffertje. Daarin paspoorten, rijbewijzen, een trouwboekje en wat kleine zwart-witfoto’s. De naam die in de papieren voorkwam: Plagge. Nicoline plaatste berichten in de Stentor-rubriek Lezers voor Lezers en op deze site verscheen een artikel. Nu heeft Nicoline beet. Het mysterie van het koffertje is opgelost.

Zutphen