Volledig scherm
foto Henk Brummelman

Zorgen om toekomst Gideonmonument

ZUTPHEN - De CDA-fractie in Zutphen maakt zich zorgen over de toekomst van het parkje en het Gideonmonument naast het Broederenklooster. Het voormalige onderkomen van het Stedelijk Museum wordt waarschijnlijk door de gemeente verkocht aan Anton de Lange, die eigenaar is van landgoed annex hotel Groot Engelenburg in Brummen.

De gemeente kondigde onlangs aan daarbij af te spreken met de nieuwe eigenaar dat het naastgelegen Gideon-monument, waar jaarlijks de Zutphense 4-meiherdenking plaats heeft, niet in het gedrang mag komen.
Het CDA stelt daar nu schriftelijke vragen over aan het gemeentebestuur, want de fractie vindt de aankondiging van het college een vage en risicovolle omschrijving en maakt zich zorgen dat de directe omgeving van het monument niet gehandhaafd blijft.

Parkje
“Nog maar kort geleden ontstond er veel ophef over het bouwen van een museum op de plek waar het Gideonmonument staat. Toen is duidelijk geworden dat inwoners van de gemeente veel waarde hechten aan het monument, maar zeker ook aan de standplaats, de lege plek, het parkje er om heen.”
De fractie wil onder anderen van het college weten of de zorgen over de directe omgeving van het Gideonmonument worden gedeeld en met welke maatregelen het stadsbestuur gaat voorkomen dat het gebied verandert.

Zutphen