Volledig scherm
PREMIUM
Bij het Grenzeloos Gelrespel in de Walburgiskerk spelen leerlingen van de J.F. Kennedyschool uit Zutphen met een klas uit het Duitse Weeze. De Ridders van Gelre zorgden voor de opening. © Zutphens Persbureau

Zusammen in een team met Duitse scholieren

De John F. Kennedyschool uit Zutphen en de Petrus-Canisius-Schule uit het Duitse Weeze namen het gisteren niet tégen elkaar op, ze probeerden gezamenlijk muntjes te winnen bij het Grenzeloos Gelrespel. Logisch: Zutphen en Weeze hoorden ooit tot hetzelfde hertogdom, Gelre geheten. En eigenlijk doen ze dat nog wel een beetje.

Gelre is groot. Zeker in geografische zin. ,,Onze buschauffeur is een paar keer verkeerd gereden”, vertelt Tom (9), leerling aan de school in Weeze. ,,Daarom zijn we een kwartier te laat.” Met zijn landgenoten Felix (10) en Martin (allebei 10) is hij zojuist ingedeeld in een team met Norah en Julie (ook allebei 10) van de Kennedyschool. ,,Nee, Nederlands spreken we niet”, zegt Felix. ,,En wij geen Duits”, zegt Norah. ,,Ik weet alleen hoe je ‘dankjewel’ moet zeggen.” 

Zutphen