Volledig scherm
PREMIUM
De gemeente Zutphen heeft achter de Beethovenflats schuttingen langs de Schouwlaaksebeek geplaatst. Ganzen kunnen daardoor de oevers niet meer op. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Zutphen brengt ganzenoverlast in kaart en kijkt naar mogelijke maatregelen

Ganzen, in Zutphen krioelt het ervan. De gemeente Zutphen probeert de overlast van de beschermde dieren tegen te gaan. Op dit moment bekijkt Zutphen wat de grootste probleemgebieden zijn om daarna per gebied te kijken of er maatregelen te nemen zijn.

Voetballers die de laatste weken van het seizoen niet op het voetbalveld kunnen, verzorgers van een kinderboerderij die elke dag een kruiwagen ganzenpoep weghalen en speeltuinen waar meer ganzen lopen dan kinderen. De overlast van ganzen in Zutphen is groot. Oplossingen tegen de overlast zijn daarentegen nauwelijks voorhanden omdat de gans een beschermde diersoort is. Toch kijkt de gemeente Zutphen naar mogelijkheden om de ganzen te verjagen bij gebieden waar ze overlast geven.

 1. Als het nodig is, gaat wielerheld Theo gauw weer de baan op
  PREMIUM
  video

  Als het nodig is, gaat wielerheld Theo gauw weer de baan op

  Een zwart gat? Welnee. Het leven van Theo Ankoné gaat gewoon door na het neerzetten van een nieuw werelduurrecord wielrennen op een buitenbaan voor tachtigplussers (30 kilometer en 603 meter). De 85-jarige Warnsvelder geniet intens na van het huzarenstukje dat hij donderdagavond leverde in Geleen. En Turbo Theo waarschuwt zijn mogelijke opvolger alvast: ,,Als iemand anders mijn record dit jaar nog verbetert, krijgen ze in Limburg weer met mij te maken. Dan waag ik onmiddellijk een nieuwe poging.’’
 2. Burgemeester trots op Turbo Theo (85): ‘Geweldig wat je hebt gedaan voor Warnsveld!’
  video

  Burgemees­ter trots op Turbo Theo (85): ‘Geweldig wat je hebt gedaan voor Warnsveld!’

  Burgemeester Annemieke Vermeulen is trots op de prestatie die wielrenner Theo Akoné (85) gisteravond heeft neergezet in Limburg. Hij verbeterde daar het werelduurrecord en gaf zijn woonplaats Warnsveld een nieuw record. De Warnsvelder wist het werelduurrecord wielrennen op een buitenbaan in de leeftijdscategorie 80+ te verbeteren door 30,603 kilometer te rijden. Op video kreeg Theo behalve van de burgemeester ook van wielrenster Kirsten Wild de felicitaties toegestuurd.

Zutphen