Volledig scherm
PREMIUM
De gemeente Zutphen heeft achter de Beethovenflats schuttingen langs de Schouwlaaksebeek geplaatst. Ganzen kunnen daardoor de oevers niet meer op. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Zutphen brengt ganzenoverlast in kaart en kijkt naar mogelijke maatregelen

Ganzen, in Zutphen krioelt het ervan. De gemeente Zutphen probeert de overlast van de beschermde dieren tegen te gaan. Op dit moment bekijkt Zutphen wat de grootste probleemgebieden zijn om daarna per gebied te kijken of er maatregelen te nemen zijn.

Voetballers die de laatste weken van het seizoen niet op het voetbalveld kunnen, verzorgers van een kinderboerderij die elke dag een kruiwagen ganzenpoep weghalen en speeltuinen waar meer ganzen lopen dan kinderen. De overlast van ganzen in Zutphen is groot. Oplossingen tegen de overlast zijn daarentegen nauwelijks voorhanden omdat de gans een beschermde diersoort is. Toch kijkt de gemeente Zutphen naar mogelijkheden om de ganzen te verjagen bij gebieden waar ze overlast geven.

  1. Vijf minuten tot een kwartier wachten om de N348 tussen Zutphen en Gorssel over te steken
    PREMIUM
    video

    Vijf minuten tot een kwartier wachten om de N348 tussen Zutphen en Gorssel over te steken

    Eerder van huis om op tijd op school te komen omdat je de Zutphenseweg (N348) met de fiets moet oversteken. Scholieren vanuit Deventer, Epse en Gorssel richting Zutphen zijn er voorlopig nog niet vanaf. Nu het de vraag is of het kruispunt Quatre Bras wel wordt aangepakt, blijft het voor fietsers wachten of gevaarlijke capriolen uithalen om de andere kant van de weg te halen in de ochtendspits.

Zutphen