Volledig scherm
© stock.xchng

Zutphen buigt zich over plan voor stadscamping

ZUTPHEN - De gemeente Zutphen gaat in gesprek over het idee een stadscamping in Zutphen op te zetten. De organisatie Ik ben ZutFan! heeft daarvoor een plan geschreven. De camping moet meer mensen verleiden tot een meerdaags verblijf in Zutphen.

De voorziening zou op een deel (ongeveer 4,5 hectare) van het voormalig sportpark Noordveen moeten komen. Dat stuk is ook in beeld voor de aanleg van een zonnepark, maar uitvoering van die plannen is voor onbepaalde tijd uitgesteld. Marco Barelds van Ik ben ZutFan! ziet daarom mogelijkheden om al in de loop van 2017 op die locatie een camping te realiseren. Die moet zowel staanplaatsen bieden waarop mensen een eigen tent, caravan of camper kunnen zetten, als accommodaties die gehuurd kunnen worden. In verschillende comfortklasses: van sobere trekkershutten tot luxe tenten met uitgebreide inventaris.

De gemeente Zutphen heeft afgelopen week gehoord over de plannen, maar kent ze nog niet inhoudelijk, geeft woordvoerder Robert-Jan Bax aan. ,,We gaan hierover met de initiatiefnemer in gesprek om duidelijk te krijgen wat hij wil.'' Om die reden kan de gemeente nog niet aangeven of ze positief tegenover het plan staat.

Zutphen