Volledig scherm
Foto Zutphens Persbureau

Zutphen deelt kunst- en cultuursubsidies uit

ZUTPHEN - Vier stichtingen die zich bezighouden met kunst dan wel cultuur mogen volgend jaar rekenen op een incidentele bijdrage van de gemeente Zutphen. Het college van burgemeester en wethouders honoreert de aanvragen voor een subsidie.

Het gaat om stichting Gondelvaart Warnsveld, stichting Dichter bij Zutphen, stichting Uit eigen beweging en stichting Muzehof. In totaal maakt de gemeente bijna 15.000 euro over aan de vier organisaties.

Gondelvaart Warnsveld krijgt 3.000 euro als bijdrage in de kosten voor het organiseren van de tweejaarlijkse gondelvaart in rivier de Berkel. Dichter bij Zutphen krijgt hetzelfde bedrag voor het houden van een manifestatie rondom de verkiezing van de nieuwe stadsdichter. Stichting Uit eigen bewegen mag rekenen op 1.000 euro voor het organiseren en uitvoeren van twee voorstellingen. Muzehof krijgt 7.500 euro, dat is bestemd voor het mede-organiseren van huiskamerfestival Gluren bij de Buren.

  1. Zutphen schildert Oude IJsselbrug op eigen initiatief af
    Play

    Zutphen schildert Oude IJsselbrug op eigen initiatief af

    In Zutphen is vandaag de eerste groep van in totaal 100 vrijwilligers begonnen met het afschilderen van de Oude IJsselbrug. De gemeente had het werk niet in de planning opgenomen, omdat het nog niet nodig was. Daarom was er nu geen geld voor beschikbaar gesteld. Na een oproep maken burgers een deel van het project nu in vier ploegen gedurende twee dagen af. Vervolgens hebben de professionals nog vier weken nodig om de hele brug geschilderd te krijgen.

Zutphen