Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Zutphen eerder dit jaar in de Hanzehof. Rapper Pjotr trad er samen met burgemeester Annemieke Vermeulen op met een rap. De komende nieuwjaarsbijeenkomst zal een stuk soberder zijn. Zutphen gaat door het stof en heeft de borrel drastisch versoberd. © Archieffoto Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Zutphen door het stof, dure nieuwjaarsreceptie wordt sobere borrel in stadhuis

videoGeen nieuwjaarsreceptie in de buitenlucht voor meer dan 8000 euro, maar een borrel op het stadhuis voor iets meer dan 2000 euro. De gemeente Zutphen heeft na grote onvrede onder inwoners over het hoge bedrag besloten de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst drastisch te versoberen. 

Met je dikke jas en laarzen aan in het gras tussen de vuurkorven. Het was volgens de gemeente Zutphen het perfecte plaatje voor de nieuwjaarsreceptie in 2020. Een feestje bij duurzaamheidscentrum De Kaardebol waar de burgemeester en wethouders een dikke streep door hebben gezet. Zutphen zwicht hiermee voor onvrede onder inwoners over het bedrag dat de Hanzestad hiervoor uit wilde geven.

Zutphen