De oude pijp van slibverwerkingsbedrijf GMB. De nieuwe staat een eindje verderop en wordt verhoogd van 85 naar 125 meter, zodra de provincie Gelderland een vergunning verleent. Daarna is de omgeving van de stankoverlast af.
Volledig scherm
PREMIUM
De oude pijp van slibverwerkingsbedrijf GMB. De nieuwe staat een eindje verderop en wordt verhoogd van 85 naar 125 meter, zodra de provincie Gelderland een vergunning verleent. Daarna is de omgeving van de stankoverlast af. © Archief, Cees Elzenga / hetoog.nl

Zutphen en Eefde mogelijk begin zomer van ‘poepgeur’ af door verhoging schoorsteen slibverwerker

Het Zutphense slibverwerkingsbedrijf GMB denkt zijn schoorsteen aan het begin van de zomer te kunnen verhogen met 40 meter. Daarmee komt dan definitief een einde aan de penetrante 'poepgeur’ die regelmatig over Zutphen en Eefde waaiert. GMB hoopt eind juni van de provincie Gelderland een vergunning te krijgen voor het verhogen van de pijp, die dan 125 meter hoog wordt.

1 reactie

 • toon hi

  12 maanden geleden
  Waarom moet de pijp eigenlijk nog hoger als zoals in het artikel staat "de wasserij haalt de laatste hardnekkige stankdeeltjes uit de lucht. We verwachten dat de nieuwe wasserij vanaf eind volgende week dag en nacht kan draaien." Of zie ik dat verkeerd?
 1. Grondlegger Luuk Tuiten van Lokaal Belang belooft Brummen beterschap: ‘Wij accepteren geen afsplitsingen meer’
  PREMIUM

  Grondleg­ger Luuk Tuiten van Lokaal Belang belooft Brummen beterschap: ‘Wij accepteren geen afsplitsin­gen meer’

  Negen jaar Lokaal Belang in Brummen, het leest als een fantasierijk filmscript vol bizarre plotwendingen. Opkomst en frisse start in 2014, ondergang in 2018 en wedergeboorte in maart van dit jaar. Kort samengevat is dat de achtbaanrit waarin oud-wethouder Luuk Tuiten - fractievoorzitter en (mede)grondlegger van de Brummense politieke partij - zich al bijna een decennium bevindt. ,,Als ik nu zeg dat we bij de laatste raadsverkiezingen vijf zetels hadden verwacht, zou dat totale onzin zijn.’’

Zutphen